AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:

"(HDP'li Zana'nın yemin metnini değiştirmesi) Oradaki yemin metnine herkesin sadık kalması lazım. Onu aşmamak lazım"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemin metnini değiştirmesine ilişkin, "Oradaki yemin metnine herkesin sadık kalması lazım. Onu aşmamak lazım" dedi. 

Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen MYK toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemin metninde değişiklik yapmasına ilişkin soru üzerine Özhaseki, yemin metninin bozulmaması gerektiğini dile getirdi.

İnsanların kökenini söylemesinin ve bununla iftihar etmesinin normal olduğunu belirten Özhaseki, "Ama biz de Türk'üz. Türklüğümüzle de iftihar ediyoruz. Oradaki yemin metnine herkesin sadık kalması lazım. Onu aşmamak lazım" diye konuştu. 

Özhaseki, Meclis çatısı altında bundan sonra bu tür işlere izin verileceğini zannetmediğini söyledi. 

- İdil'deki operasyon

"İdil'deki operasyonda özel harekatçılar iddiaya göre operasyondan döndükten sonra havaya ateş açıyorlar, tekbir getiriyorlar, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu yanıtlayan Özhaseki, Ankara'da ya da kokteyllerde, lüks ortamlarda Doğu ve Güneydoğu hakkında değerlendirme yapmayı uygun görmediğini belirtti. 

Operasyona katılanların psikolojilerini anlamak gerektiğine işaret eden Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri oturmuşlar yığınaklar yapmışlar, ellerine her türlü silahı almışlar, askerimize karşı, polisimize karşı çok şiddetli şekilde orada adeta düşman ordusuna saldırır gibi saldırıyorlar. Bunu da alçakça yapıyorlar, mayınlar döşeyerek yapıyorlar, gece vakti evlerine girerek, enselerine kurşun sıkarak yapıyorlar. Sokakta alışverişe giden bir subayımızı çocuğunun ve eşinin yanında adice şehit ederek yapıyorlar ve Türk askeri orada güvenliği sağlayıp ayrılırken, toplanıp küfredecek kadar kendilerinden geçiyorlar. Böyle bir ortamda sadece kamunun kendisine vermiş olduğu görevi yapan arkadaşlarımızın psikolojisini anlamak lazım biraz. Dağa gidip Türk bayrağını dikebilmek için günlerce eziyet çekerek, sıcak yatak görmeden çırpınan, didinen o kardeşlerimizin o mücadelesini biraz anlamak lazım ve psikolojilerini de anlamak lazım. Öyle bir psikolojide insanlar orada havaya kurşun atmışlarsa ve tekbir getirmişlerse bunu da hoşgörmek lazım. Benim şahsi kanaatim bu."

- "Görevim, bakanlık kadar önemli"

Özhaseki, bakanlık bekleyip beklemediği ile ilgili soru üzerine milletvekili olan herkesin içinden bu tür duyguların geçebileceğini söyledi. Genel Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Özhaseki, "Bu görevi de hakkıyla yapmaya çalışıyorum. Belediyelerden sorumluyum, bakanlık kadar da önemli olduğunu biliyorum bu görevin. İşimi iyi yapmaya çalışıyorum hepsi bu benim için" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı