AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

"Engellileri üretken hale getirmemiz gerekiyor. Evinde oturmayacak ve üretken olacaklar. Katma değer sağlayacaklar. Boş zamanlarını iyi değerlendirecekler, meşgul olacaklar, hayatı kucaklayacaklar"

MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, engelli vatandaşları üretken hale getirmek gerektiğini belirterek "Evinde oturmayacak ve üretken olacaklar. Katma değer sağlayacaklar. Boş zamanlarını iyi değerlendirecekler, meşgul olacaklar, hayatı kucaklayacaklar" dedi.

Özdağ, Akhisar ilçesinde İŞKUR'dan aldığı destekle kendi iş yerini açan engelli Sezgin Kökbiber'in iş yeri açılışına katıldı.

Girişimlerinden dolayı Kökbiber'e teşekkür eden Özdağ, bu azmin diğer engelli bireylere de örnek olacağını ifade etti.

Partisinin iktidarda olduğu dönemde engellilere yönelik önemli istihdam sahalarının oluşturulduğunu ifade eden Özdağ, şunları söyledi:

"Engellileri üretken hale getirmemiz gerekiyor. Evinde oturmayacak ve üretken olacaklar. Katma değer sağlayacaklar. Boş zamanlarını iyi değerlendirecekler, meşgul olacaklar, hayatı kucaklayacaklar. Hayat onlarla, onlar da hayatla bütünleşecek. Aynı zamanda da istihdama katkıda bulunacağız. Para kazanacaklar ve başkalarının eline bakmayacaklar. Devlet bir yandan engelli olana maaş veriyor diğer yandan da engelli ailelere bakım ücreti veriyor. Sosyal devlet bu demektir. Eğer bir ülke sosyal devletse kadınına, engellisine, yaşlısına, duluna, yetimine herkese bakabilen devlete sosyal devlet denir. 65 yaşını geçene maaş veriyoruz. Kadın erkek demeden dul olana maaş veriyoruz."

Engelli bireylere çağrıda bulunan Özdağ, "Kardeşlerimiz projelerini hazırlasınlar ve başvurularını yapsınlar. Engelli kardeşlerimiz istihdam edilsin diye proje karşısında para veriyoruz. Artık engelli kardeşlerimiz projelerini yapacaklar İŞKUR'a gelecekler ve bunlar değerlendirildikten sonra kendi kriterlerine uyuyorsa engelli kardeşlerimizin açacağı iş yeri doğrultusunda parasını verecekler" şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :