AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

"Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının çokluğu, demokrasinin işlediğini gösteriyor. Bu sivil toplum kuruluşlarını da fonksiyonel hale getirmek gerekiyor"

MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının çokluğunun demokrasinin işlediğini gösterdiğini, bu sivil toplum kuruluşlarının fonksiyonel hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Manisa İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen programa katılan Özdağ, sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Özdağ, AK Parti Sivil Toplum İletişim Merkezi (AKSİM) kuracaklarını vurgulayarak, "AK Parti İletişim Merkezi AKİM'i daha önce Recep Tayyip Erdoğan kurmuştu. Burada vatandaşlar internet yoluyla, mektup yoluyla ve telefon yoluyla şikayetlerini bildiriyor. Bunlar kayıt altına alınıp daha sonra ilgili yerlere bildirilip gerekli çözümler yapılıyordu. Bu çok başarılı bir projeydi. Bunu şimdi AKSİM'le süslemek istiyoruz. Cenazeleri, ölümleri, sevinçleri, düğünleri, derneklerin genel kurullarını, başkanlık değişikliklerini, yaptıkları projeleri inceleyerek iletişimde bulunacağız. Sosyal, siyasi, ekonomik yani her alanda sivil toplum kuruluşlarının yanında olacağız" diye konuştu.

Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının çokluğunun demokrasinin işlediğini gösterdiğini belirten Özdağ, "Bu sivil toplum kuruluşlarını da fonksiyonel hale getirmek gerekiyor. Çünkü bazı sivil toplum kuruluşları kurulmuş ama faaliyette değil. Kağıt üzerinde kurulmuşlar. Bunları aktif hale nasıl getirebiliriz, bunlarla ilgili çalışmalar yapacağız" ifadesini kullandı.

Özdağ, sivil toplum kuruluşlarının dünyadaki çok büyük sivil toplum kuruluşlarıyla entegrasyonunun sağlanmasını istediklerini söyleyerek, sivil toplum kuruluşlarının sayısının çoğaltılması gerektiğini bildirdi. Vatandaşla devletin bir araya gelmesini, devletin vatandaşın her alandaki ihtiyaçlarını karşılamasını istediklerine değinen Özdağ, "Bizler, siyasiler de köprü vazifesi görelim. Zenginlik ve özgürlük adına köprü vazifesi yaparken de kendimizi mutlu hissedelim" dedi.

Özdağ, daha sonra programı kapsamında Manisa'da belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapmış bazı isimleri de ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı