AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

"Bir an önce Denizli, Manisa ve İstanbul'da engelli yaşam merkezleri oluşturacağız"

MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Denizli, Manisa ve İstanbul'un engelli yaşam merkezleri konusunda pilot il olarak belirlendiğini belirterek bu kentlerde bir an önce merkezleri açacaklarını dile getirdi.

Özdağ, Kula ilçesine bağlı Ayvatlar Mahallesi'nde yaşayan bedensel engelli Halil Uygun'u ziyaret ederek akülü araç hediye etti.

Türkiye'nin sosyal devlet olma noktasında çok büyük mesafeler kat ettiğini, engellilere bakım ücretinin verildiğini, Manisa'da, İl Özel İdaresi ve hayırseverlerin katkılarıyla 800'e yakın akülü araç dağıttıklarını anlatan Özdağ, AK Parti'nin seçim vaatlerinden biri olan "Engelli Yaşam Merkezi" kurmak için Denizli, Manisa ve İstanbul'un pilot olarak seçildiğini dile getirdi.

Özdağ, şöyle konuştu:

"Bir an önce Denizli, Manisa ve İstanbul'da engelli yaşam merkezleri oluşturacağız. Anneler pazara, tarlaya veya herhangi bir yere giderken engellilerimizi bu merkezlere bırakacaklar. Diyelim ki Kula'dan Manisa'ya ya da İstanbul'a gidecekler. Herhangi bir düğün cenaze vs. bir yere giderken engelli çocuğunu nereye bırakacak? İşte devletin bu şefkat ellerine, engelli yaşam merkezlerine bırakacaklar. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bu sözlerin hepsini vermişti. Biz bir an önce bunları gerçekleştirmek için seferberlik ilan ettik."

Yunus Emre Belediyesi ile organize sanayi bölgesinin engellilere istihdam oluşturmak için meslek edindirme kursu açacağını, kentteki engellilerin yeteneklerine uygun çalışmalar yapacağını söyleyen Özdağ, ildeki  görme engellilerin hepsinin beyaz bastonunun olmasını istediğini dile getiren Özdağ, bununla ilgili çalışma yapacağını ifade etti.

Özdağ, "Hayatın her alanında AK Parti olacak, hayatın her alanında hükümet olacak. Hayatın her alanında bakanlarımız olacak, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız olacak. Biz Türkiye'yi yaşanılabilir kılmak istiyoruz. Biz Türkiye'yi özgür ve zengin bir ülke yapmak istiyoruz. Bugün Halil'i ve ailesini mutlu ettiysek kendimizi bahtiyar hissediyoruz" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı