Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati:

"Çözüm süreciyle bu ülkenin geleceğindeki en önemli prangayı ortadan kaldırdık. Şimdi bundan rahatsız olanlar var gençlerimizi, kadınlarımızı, Türk ,Kürt, Arap diye ayırmaya çalışanların ve uzun yıllardır bundan başarı elde edenlerin engellerini inşallah

ŞANLIURFA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Çözüm süreciyle bu ülkenin geleceğindeki en önemli prangayı ortadan kaldırdık. Şimdi bundan rahatsız olanlar var gençlerimizi, kadınlarımızı, Türk ,Kürt, Arap diye ayırmaya çalışanların ve uzun yıllardır bundan başarı elde edenlerin engellerini inşallah sizlerin duasıyla ortadan kaldıracağız" dedi.

Nebati, partisince GAP Arena Spor Salonu'nda düzenlenen 25. Dönem Milletvekilliği Aday Tanıtım Toplantısı'nda, doğup, büyüdüğü memleketi Şanlıurfa'dan milletvekili adayı gösterilmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kente hizmet için geldiğini belirten Nebati, daha önceki genel seçimlerde Şanlıurfa'dan milletvekili seçilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Nebati, AK Parti hükümetinin Türkiye'de önemli hizmetlere imza attığını ve bu çalışmaları sürdürmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin son yıllardaki yükselişinden bazı çevrelerin rahatsız olduğunu vurgulayan Nebati, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye'de rahatsız olanlar var en başta Cumhuriyet Halk Partisi rahatsız, 20'nci yüzyılda Türkiye'nin yönünü kapatan, Türkiye'nin şahlanışına engel olan o büyük vesayetçi gücün temsilcileri olarak onlar bu rahatsızlığı dile getiriyorlar. Biz CHP'nin vesayetçi anlayışını sivil ve askeri bürokrasiyle yaptığı işbirliğini biliyoruz ve onları bozduk. Bizler kandan, gözyaşından umut bekleyenleri çok iyi biliyoruz ve onları elimizin tersiyle itiyoruz. Bizler uzun yıllar mazlum olanların dualarını almak üzere buraya geldik, önce milli birlik ve kardeşlik süreci sonra da çözüm süreciyle bu ülkenin geleceğindeki en önemli prangayı ortadan kaldırdık. Şimdi bundan rahatsız olanlar var gençlerimizi kadınlarımızı, Türk ,Kürt, Arap diye ayırmaya çalışanların ve uzun yıllardır bundan başarı elde edenlerin engellerini inşallah sizlerin duasıyla ortadan kaldıracağız."

Ülkenin her tarafındaki vatandaşlara aynı değeri verdiklerini anlatan Nebati, insana hizmetin en büyük hizmet olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Nebati, Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunu ve bu güçten korkan çeşitli grupların bulunduğunu bildirdi.

Son günlerde yaşanan olumsuzlukların asıl hedefinin AK Parti'yi yıldırmak olduğunu aktaran Nebati, bunların hedeflerine asla ulaşamayacağını söyledi.

- "400 milletvekiliyle Türkiye'nin kaderini değiştirmeye devam edeceğiz"

Türkiye'nin ihtiyaçlarını çok iyi bildiklerini ve bunlara çözüm bulacaklarını ifade eden Nebati, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi her türlü belayla karşı karşıya getirmek isteyen uluslararası organları ve işbirlikçilerinin kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Provokasyon yapan, savcımızı şehit eden ve askerimize ateş edenleri çok iyi biliyoruz. Bugün meydana gelen provokasyonların tek hedefi var AK Parti'yi zayıf düşürmek, ne yapsanız boş, her şey nafile çünkü AK Parti yola 'Bismillah'la çıktı. Yolumuza devam edeceğiz, gücümüze güç katacağız ve Türkiye üzerinde kim ki oyun oynuyor, oyunlarını başlarına yıkacağız. Çünkü biz gücümüzü biliyoruz, Türkiye'nin ihtiyaçlarını biliyoruz ve bu ihtiyaçlardan en önemlisinin anayasa değişikliği olduğunu çok iyi biliyoruz. Milletimizin desteğiyle inşallah 367'yi aşacağız ve 400 milletvekiliyle Türkiye'nin kaderini nasıl değiştirdiysek bundan sonra da değiştirmeye devam edeceğiz. Anayasayı değiştireceğiz, başkanlık sistemini getireceğiz ve refahı bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yayacağız."

Muhalefet partilerine de çağrıda bulunan Nebati, "Aman ha demokrasiden vazgeçmeyin, aman ha seçmenin iradesine tecavüz etmeyin, seçmenin iradesini, silahla, tehditle, şantajla değiştirmeye kalkmayın. Demokrasi bizim namusumuz, nasıl ki Yozgat, Edirne, Antalya'daki insan özgün iradesiyle oyunu kullanıyorsa, Hakkari, Muşta, Diyarbakır ve Türkiye'deki bütün vatandaşlarımız oylarını özgür bir şekilde kullanmalıdır" dedi.

Programda söz alan milletvekilleri Yahya Akman, Emin Önen ve Abdülkerim Gök, genel seçimlerde aday olmadıklarını buna rağmen partiye hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Milletvekili adayları Mehmet Kasım Gülpınar, Seyit Eyyüpoğlu, Mazhar Bağlı, Halil Özcan, Hamide Sürücü, Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Yusuf Eğilmez, Yıldız Konal Süslü ve Abdullah Yeşil de kürsüye çıkarak partilileri Türkçe, Arapça ve Kürtçe selamladı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati:

Kaynak:Haber Kaynağı