AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati:

"MİT'in işi gücü yokmuş da CHP'nin içini karıştıracakmış. Ya sen önce ulusalcılarına sonra bilmem necilerine sahip çıksana. Biri istifa eder, parti kurar, öbürü kalkar bilmem ne yapar"

MERSİN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile ilgili açıklamasına ilişkin, "MİT'in işi gücü yokmuş da CHP'nin içini karıştıracakmış. Ya sen önce ulusalcılarına sonra bilmem necilerine sahip çıksana. Biri istifa eder parti kurar, öbürü kalkar bilmem ne yapar" dedi.

Nebati, AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığı'nın bir düğün salonunda düzenlenen 5. olağan kongresinde, partisi iktidar olmadan önceki dönemi "Eski Türkiye" diye nitelendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MİT ile ilgili açıklamasına değinen Nebati, şöyle devam etti:

"MİT, CHP'nin içini karıştıracakmış. Bizim cevap vermemize bile gerek kalmadı. Kendi milletvekili çıktı, 'Yahu, biz zaten yeterince karışığız, MİT'e ihtiyacımız yok ki' dedi. Niye Sayın Kılıçdaroğlu MİT'ten rahatsız çünkü MİT, başkalarının oyuncağı olmaktan çıktı, bu milletin, devletin MİT'i oldu. Onun için rahatsız. MİT'in işi gücü yokmuş da CHP'nin içini karıştıracakmış. Ya sen önce ulusalcılarına sonra bilmem necilerine sahip çıksana. Biri istifa eder parti kurar, öbürü kalkar bilmem ne yapar. Böyle bir partiden hayır gelir mi? Birbirini çekiştiren, birbirinin kuyusunu kazan, birbirine güvenmeyen, 'benim genel başkanım hangi katakullilerden geldi de genel başkan oldu' diyen bir zihniyet acaba 'yarın bu genel başkanım nasıl gidecek, yarın yeni genel başkanım nasıl gelecek' diye sormaz mı? Niye, temelleri yok. Çürük üzerine kurulu."

CHP'nin, cumhurbaşkanı için "çatı aday" belirlediğini de anımsatan Nebati, "Ya ne çatısı, önce temelini kur. Temelini bu millete dayandır. Korkma, bu millet asil millet, bu millet ne yaptığı, kimin seçileceğini biliyor. Dalga geçmekten, komplo teorileri üretmekten vazgeçip de şu milletin ne dediğine bir baksan. Bakmaz, duymaz, görmez, doğruyu da söylemez. Onlar birbirleriyle kavga ederler, biz Türkiye'yi inşa ederiz" diye konuştu.

- Paralel yapı

 Nebati, "yolsuzluk bizim kapımızın önünden geçmez" diyen bir iktidarın, yolsuzluk bahanesiyle yıkılmaya çalışıldığını belirterek, aralarına "yolsuz" ve "arsızın" sızamayacağını söyledi.

Buna izin vermeyeceklerinin altını çizen Nebati, şöyle konuştu:

"Sızanlar olursa elini kırarız. Biz, Allah'tan, milletten korkarız. Bir yetimin hesabını vermekten çekinen kadrolarız. Hiç kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. Beraber namaza durduğumuz, beraber yürüdüğümüz insanları kullandılar. Meğerse aramızda bu devlet içerisine kendi aramıza sızmış tuzluklar varmış. Türkiye'nin geleceğini kendi geleceklerine bağlamışlar. 'Eğer biz varsak Türkiye var, biz yoksak Türkiye kahrolsun' diyenlerin aramıza sızdığı bir dönemi yaşıyoruz. Utanmadan, sıkılmadan 12 yıl boyunca bu ülkeye gecesinden gündüzünden katarak hizmet etmeye çalışan, hizmetini her türlü maddi şekilde ortaya koyan ve kanıtlayan bir iktidara yolsuzluk bahanesiyle darbe girişiminde bulundular. Millet, partisine sahip çıktı, genel başkanına sahip çıktı ve oyunu yüzde 50'ye çıkarttı."

Nebati, ayrıca 6-7 Ekim'de, Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırı bahanesiyle iş yerlerinin yağmalandığını hatırlatarak, "Şimdi, aklıselim galip geldi ve çok şükür süreç sıkıntıları atlatarak, güçlenerek devam ediyor. Yeni Türkiye'de darbelere 'dur' diyen bir Türkiye var" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı