AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu:

"Zor bir süreç ama aynı zamanda birlikte başarmamız gereken bir süreç. Hiçbir masum insanımızın en ufak bir sıkıntı çekmemesini merkeze alarak yürütmemiz gereken bir dönem"- "İnşallah bu süreç, hain kalkışmanın karşısındaki saygın direniş ve millet lehine

BURSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, "Zor bir süreç ama aynı zamanda birlikte başarmamız gereken bir süreç. Hiçbir masum insanımızın en ufak bir sıkıntı çekmemesini merkeze alarak yürütmemiz gereken bir dönem." dedi.

Müezzinoğlu, CHP Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, siyasetin 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı milli irade adına üzerine düşen görevi saygın bir şekilde yapma gayreti içinde olduğunu söyledi.

Milletin içerisinde her görüş ve renkten insanın olduğunu belirten Mehmet Müezzinoğlu, "Bu süreçte darbe girişimini önleyen iradenin, büyük Türk milleti iradesi olduğunu gördük." ifadesini kullandı.

Darbe girişimi sırasında kendisini tankların önüne atan milleti, milletvekili olarak temsil etmenin onurunu yaşadıklarını dile getiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bizlere düşen milletin bu ortak sahiplenmesini, siyasi partiler olarak da ortak ve saygın bir şekilde devam ettirmektir. Kavga ederek veya birbirimizi yıpratarak bu millete katacağımız bir şey olduğu kanaatinde değilim. Ayrışsak da bu masaların etrafında farklı düşüncelerle, ortak hedefe beraber yürüyebilme anlayışını başarabilirsek, demokrasimiz ve milli irade adına belki de bu olağanüstü halden millet adına olağanüstü zenginlikler çıkarabiliriz."

- "Birlikte başarmamız gereken bir süreç"

"Bu vatan hepimizin, bu bayrak hepimizin" diyen Mehmet Müezzinoğlu, sokaktaki vatandaşlarla birlik içerisinde büyük bir milletin mensubu olduklarına dikkati çekti.

Daha güçlü ve büyük bir Türkiye için ortak hedeflerin olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"İnşallah bu süreç, hain kalkışmanın karşısındaki saygın direniş ve millet lehine birçok kazanımlarla sonuçlanacaktır. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemlerin bize göre olağanüstü yönetim ihtiyaçları da var. Fransa 2-3 defa uzattı bildiğim kadarıyla. Almanya da dün bir saldırı ardından olağanüstü hal ilan etti. Sistematik olarak bu milletin hak ve hukukunu koruması için kurulan kurumsal yapıların içine, sistematik olarak millete bedel ödetecek, milletin iradesini farklı iradelere teslim etmeyi kendisine görev sayan yapıların bu milletin sisteminden ayıklanması ve temizlenmesi gerekiyor. Zor bir süreç ama aynı zamanda birlikte başarmamız gereken bir süreç. Hiçbir masum insanımızın en ufak bir sıkıntı çekmemesini merkeze alarak yürütmemiz gereken bir dönem. Unutmayalım ki 248 masum insan şehit edildi. Bu insanların hiçbirinin vatan, millet, bayrak ve demokrasi dışında hiçbir talebi yoktu."

Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra MHP Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :