AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu:

"Ben Fetullah Gülen isminin herhangi bir insani değerinin olduğu kanaatinde değilim. Bu milletin mensubu değerini taşıdığı kanaatinde değilim; hele hele o dünkü mesajından sonra. Bu milletin hangi ferdinin DNA'sını inceleseniz, bu millete ait özellikler b

BURSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, "Ben Fetullah Gülen isminin herhangi bir insani değerinin olduğu kanaatinde değilim. Bu milletin mensubu değerini taşıdığı kanaatinde değilim; hele hele o dünkü mesajından sonra. Bu milletin hangi ferdinin DNA'sını inceleseniz, bu millete ait özellikler bulabilirsiniz ama onun DNA'sında bu millete ait bir özellik olduğu kanaatinde değilim" dedi.

Müezzinoğlu, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 8 gecedir milletin sokaklarda milli iradeye, demokrasiye, kaderine sahip çıktığını söyledi.

Şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyen Müezzinoğlu, "Büyük millet olmanın bütün özeliklerini, o akşamdan itibaren bugün de dahil her türlü güzel özelliğini milletimiz gösteriyor, yaşıyor ve yaşatıyor. Bu anlamda dünya milletlerine de örnek olabilecek demokrasi, milli irade, kaderine sahip çıkma mücadelesini, nereden gelirse gelsin tüm hainlere karşı dik durma mücadelesini canı pahasına veren bir milletin mensuplarıyız." diye konuştu.

Millet adına üstlendikleri sorumlulukların hakkını verebilmek için dua ettiğini anlatan Müezzinoğlu, "Millet tankların önüne, sokaklara çıkmamış olsaydı bugün Türkiye'de acaba ne konuşurduk? Bunun senaryosunu kimsenin çizebileceğini tahmin etmiyorum. Hiçbirimiz de bunu düşünmek istemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Müezzinoğlu, milletin yarınlarının bugünden daha güzel olacağına emin olduğunu vurgulayarak, "Millete bedel ödetmek isteyen hainler, en ağır bedeli ödeyecektir. Bu hain FETÖ'nün bundan sonra Türkiye'nin kaderinde etkin olabileceği bütün unsurlar öyle veya böyle temizlenecek." ifadelerini kullandı.

- "O saatte bütün 112 çağrıları reel olarak karşılandı"

Olağanüstü Hal (OHAL) kararına da değinen Müezzinoğlu, "Bu OHAL'in Türkiye'de tarihi bir farklılığı var. O fark da OHAL, ilk defa millete karşı değil, devletin kendi içindeki hainlere veya hain eylem yapabilme ihtimali olanlara karşı ilan edilmiştir." dedi.

Müezzinoğlu, 15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığı önündeki ambulansların darbecilerin emriyle mi yoksa hükümetin bilgisi dahilinde mi oraya gittiği sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"O akşam 112 çağrılarının hangi noktadan geldiğinin analizinin o saatte yapılabilme şansı yok. O saatte bütün 112 çağrıları reel olarak karşılandı ve yaralılara hizmet etmeye çalışıldı. Komuta imkanı olan teröristlerin o gece ambulansların yaralı taşımasını engellendiği fotoğrafları da gördük. Ankara büyük patlaması, İstanbul havaalanı patlamasında ambulansların bu şekilde engellenmesini yaşamamıştık. 112 hizmetlerinde, vatandaşa acil hizmet vermede ilk defa burada, bu hainler, bu anlamda da engelleme yapmaya çalıştı ama başarılı olamadı."

- "Vatandaş resmi açıklamaları merkeze almalı"

Sosyal medyada paylaşılan AK Parti'ye karşıt söylemlerle ilgili Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu milletin kurumlarında, millet adına hizmet eden hainlerin tasfiyesi yapıldıktan sonra önümüz daha açık, daha hızlı yürüyeceğiz, koşacağız. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünde bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üstüne her boyutuyla taşıyacağız. Sosyal medyada provokatif haberler çıkabilir. Vatandaş resmi açıklamaları merkeze almalı. Resmi açıklamalardan sonra oradan gelen provokatif haberlerin doğru olup olmadığını rahatlıkla paylaşabilir. Hiçbir provokasyona tevessül etmesinler. Zaten şunu da gördük ki sokaklardaki vatandaş, bütün bu olumsuz, ağır tabloya rağmen bu millete yakışmayan hiçbir yanlışı da yapmadı. Son derece saygın, onurlu, yanlış yapanın karşısında dik durdu."

- "Kelime bulmakta zorlanıyoruz"

Müezzinoğlu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in dün akşam yayınlanan videosundaki ifadelerine ilişkin değerlendirilmesinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Ben Fetullah Gülen isminin herhangi bir insani değerinin olduğu kanaatinde değilim. Bu milletin mensubu değerini taşıdığı kanaatinde değilim; hele hele o dünkü mesajından sonra. Bu milletin hangi ferdinin DNA'sını inceleseniz, bu millete ait özellikler bulabilirsiniz ama onun DNA'sında bu millete ait bir özelik olduğu kanaatinde değilim. Bu millette saygın, onurlu, insani, demokrasi, İslami, milli boyutuyla duruşların en saygın temsili var. Bu kişinin, kişi de demeyeceğim, insani özelliği olmayan insanı hangi tabirle değerlendireceğimiz konusunda kelime bulmakta zorlanıyoruz. Bu camiaya veya ona 'kuzu postuna bürünmüş çakal' diyorduk. Artık 'Çakala da hakaret olur' diye bu kelimeyi de kullanmakta zorlanıyorum. Bu onurlu, saygın duruş bu milletin tarihine yazılacaktır."

Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu, İstanbul'da dün akşam 3 ayrı meydanda konuştuğu için sesinin kısıldığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :