AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

"Türkiye artık eski Türkiye değil, o eski korkuları yok, bu ülkenin geleceğe yönelik çok büyük iddiaları var. Hatta bunlar öyle iddialar ki artık sadece CHP'yi falan da rahatsız etmiyor, şimdi tüm dünyayı rahatsız eden iddialarımız var"

SİNOP (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Türkiye artık eski Türkiye değil, o eski korkuları yok, bu ülkenin geleceğe yönelik çok büyük iddiaları var. Hatta bunlar öyle iddialar ki artık sadece CHP'yi falan da rahatsız etmiyor, şimdi tüm dünyayı rahatsız eden iddialarımız var." dedi.

Karaaslan, partisinin Sinop İl Başkanlığınca Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi* konulu programa katıldı.

"Hayır" cephesinin öncülüğünü yapan CHP'nin anayasa değişikliği paketinde yer alan 18 maddeyi topluma farklı yansıtarak korku imparatorluğu oluşturmaya çalıştığını ifade eden Karaaslan, CHP'nin proje ve güçlü argümanlar üretmeyen bir siyasi parti olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en büyük eksikliklerinden birinin güçlü ana muhalefet partisinin olmaması olduğunu savunan Karaaslan, CHP'nin "Türkiye'de ne zaman yeni bir karar alınacak olsa tozlu sandığından itiraz argümanları çıkardığını" belirtti. Karaaslan, bu argümanların zaman zaman laiklik, zaman zaman da rejim tartışmaları olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Artık Türkiye eski Türkiye'nin alışkanlıklarıyla yönetilmiyor. Türkiye artık eski Türkiye değil, o eski korkuları yok, bu ülkenin geleceğe yönelik çok büyük iddiaları var. Hatta bunlar öyle iddialar ki artık sadece CHP'yi falan da rahatsız etmiyor, şimdi tüm dünyayı rahatsız eden iddialarımız var. Eğer 3. havalimanını sadece bir mühendislik harikası olarak düşünürsek, sadece fiziksel bir yapı olması üzerinden bakarsak, çok eksik bakmış oluruz. 3. havalimanı bir iddiadır. 3. havalimanı bütün dünyaya 'Artık ben de varım' demenin mesajıdır. Yavuz Sultan Köprüsü'nü eğer sadece iki yakayı bir birine bağlayan, uzun bir köprü olarak düşünürsek çok haksızlık etmiş oluruz. Yavuz Sultan Köprüsü, 15 Temmuz'un hemen ardından açılışının yapılmasıyla birlikte 'Yıkılmadık, ayaktayız' demenin bir sembolüdür aslında."

CHP'nin ve onun ekseni etrafında yer alan "Hayır" cephesinin ülkede yapılan bütün büyük projelere de "Hayır" dediğine dikkati çeken Karaaslan, "Hepsine farklı şekillerde 'Hayır' dediler. Peki neden? Onun cevabı da 'Hayır yapmayın'. Hiç birini dinlemedik, hepsini yaptık. En çok da onlar kullandılar. Hala da kullanmaya devam ediyorlar ama helalühoş olsun. Biz onları 80 milyon vatandaşımız için yaptık. Güle güle kullansınlar." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Türkiye'nin geleceği için 16 Nisan'da güçlü bir şekilde "Evet" oyu kullanmalarını isteyen Karaaslan, meydanların kendilerine verdiği mesajın, 16 Nisan günü sandıklardan büyük çoğunlukla "Evet" oyunun çıkacağı yönünde olduğunu sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :