AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz:

"(Fethullah Gülen'in açtığı dava) Bu göstermelik davalar ve yıldırma politikaları beni yolumdan alıkoymaz. Zira siyasi hayatım boyunca yalnızca inandığım doğruları söyledim. Yanlışa yanlış, doğruya doğru dedim"

ANKARA (AA) - AK Partı Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Fethullah Gülen'in kendisine dava açmasıyla ilgili, göstermelik davaların ve yıldırma politikalarının kendisini yolundan çevirmeyeceğini ifade etti. 

AK Parti Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kapusuz, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Paralel Yapıyla ilgili bir gazetede yeralan haberi Twitter'da paylaşarak yorum yaptığını ve bu nedenle Fethullah Gülen'in kendisine dava açtığını hatırlatan Kapusuz, şu ifadelere yer verdi:

"Ben devlet içerisinde farklı bir devlet gibi hareket eden, emri başka yerlerden alan Paralel Yapıya laf söyledim ama dava okyanus ötesinden geldi. Savunma sanayiinde milli projelere bakan mühendislerin ve bazı önemli bürokratların yasadışı olarak dinlenmesini eleştirdim ama okyanus ötesinden dava açıldı. Biz 'Paralel Yapı' dediğimizde üstüne alınıyorsan 'Yaram var onun için gocunuyorum' demiş olursun. Bu göstermelik davalar ve yıldırma politikaları beni yolumdan alıkoymaz. Zira siyasi hayatım boyunca yalnızca inandığım doğruları söyledim. Yanlışa yanlış, doğruya doğru dedim."

"Ergenekon davalarında kanal kanal gezip gönüllü avukatlık yapanlar şimdi Paralel Yapının avukatlığına soyunmuş durumda" ifadesini kullanan Kapusuz, şunları kaydetti:

"Geçmişte Ergenekon davaları sürecinde Paralel Yapıyı suçlayan CHP'nin bazı temsilcileri, bugün Paralel Yapının sözcüsü gibi davranıyor. Adliye önünde siyasi şov yapıp siyasi ortaklıklarını herkese gösteriyorlar. Oysa 17 Aralık sürecinde ortaya çıkan montaj kasetler ve dinleme kayıtlarından gördük ki ortada bir casusluk ve vatana ihanet suçu var. Tabi ortada bir suç varsa suçlu da vardır. Aynı zamanda bunun bir cezası da vardır. Neticede mahkeme kararlarıyla bazı şüpheliler tutuklanmıştır. Peki bu kapsamda gerçekleri ortaya çıkarmak için başlatılan soruşturmayı akamete uğratma çabası niye? Tıpkı Ergenekon sürecinde olduğu gibi herkesi peşinen 'Kahraman' olarak lanse etme gayreti niye? Yargının "casusluk" suçlarını araştırmasından niye rahatsız oluyorsunuz? Bunların hepsi birer algı operasyonu . CHP'nin Genel Başkanı da bu algı operasyonunun aktörlerinden birisi. Zira özel görevlendirdiği vekilleri adliye önüne göndererek yargı sürecini karıştırmayı amaçlıyorlar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdağoğlu'nun amacının Ergenekon ile Paralel Yapıyı CHP çatısı altında birleştirmek ve bir vesayet ittifakı kurmak olduğunu savunan Kapusuz, "Ama iktidarın yolu oradan geçmiyor. İktidarın yolu meşru siyasetten ve halkın desteğinden geçiyor" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı