AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz:

"(Emniyetteki 'paralel yapı' operasyonu) Türkiye yeni bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye'de hakka ve hukuka riayet edilen, hakkın ve hukukun dışında eylemlerde bulunan, yanlışlıklar yapan ve suç işleyenlerin elbette cezası verilecektir"

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, emniyetteki "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Türkiye yeni bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye'de hakka ve hukuka riayet edilen, hakkın ve hukukun dışında eylemlerde bulunan, yanlışlıklar yapan ve suç işleyenlerin elbette cezası verilecektir" dedi.

Kapusuz, Kırşehir Valiliğini ziyaretinde gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonunun yeni başladığını, bu nedenle fazla bilgisinin olmadığını kaydeden Kapusuz, şunları söyledi:

"Türkiye bir hukuk devletidir. Bizim de bilgimiz sadece savcılığın yapmış olduğu açıklamalar çerçevesinde. Türkiye'de hukukun gereği olarak, suçlu olarak tespit edilmiş zanlılar üzerinde bir operasyon yapılıyor. Tabi çok yeni olduğu için iddianın ve elde bulunanların ne olduğunu bilmiyoruz. Birazcık sabredeceğiz. Elbette yasamız ve anayasamız gereği herkes suçu sabit oluncaya kadar suçsuz kabul edilir. Ama hukukun gereği olarak inceleme, soruşturma yapmak ve bunları da sıhhatli bir şekilde yürütmek adına bir takım adımlar atılıyor. Elbette bu konuda birazcık beklersek sizler de bizler de öğreneceğiz." 

- "Suç işleyenlerin elbette cezası verilecektir"

Türkiye'nin her şeyi ile yeni bir ülke olduğunu ifade eden Kapusuz, şunları kaydetti:

"Unutulmaması gereken bir husus var. Türkiye yeni bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye'de hakka ve hukuka riayet edilen, hakkın ve hukukun dışında eylemlerde bulunan, yanlışlıklar yapan ve suç işleyenlerin elbette cezası verilecektir. Bu konu ile ilgili kamuoyunda aylardır yürütülen tartışmalar vardır. Ama bulgu ve bilgiler nedir onu bilmediğimiz, biz yargı makamında olmadığımız için biraz bekleyip yargımızın ne yapacağını göreceğiz. Bu çerçevede kamuoyunun bilgi alması sağlanacaktır. Ben Türkiye'nin daha iyi günlere doğru gideceğini, daha iyi bir Türkiye, daha güzel bir Türkiye olacağına inancım tamdır. Geçmişte hak hukuk çiğnenerek bir takım yanlışlıklar yapılmasına fırsat verilmiş olmasını, bundan sonra yaşamak istemiyoruz. Hakkın, hukukun ve özgürlüklerin rahatlıkla kullanıldığı, herkesin kendi ülkesinde rahatlıkla ve huzurlu bir şekilde yaşayabildiği ve kendini rahatlıkla ifade edebildiği bir Türkiye istenmektedir. Bunun için de Türkiye'de hükümetimiz ve meclisimiz gece gündüz ihtiyaç olan her türlü düzenlemeyi yapmaya ve uygulamaya koymaya çalışmaktadır."

- İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Avrupa ve ABD'nin İsrail'e destek verdiğini anlatan Kapusuz, İsrail'in devlet terörü işlediğini anlattı. 

Kapusuz, şöyle devam etti: 

"Şimdi 'İnsanlık adeta öldü mü' diye sormanın arefesinde ve içinde bulunuyoruz. Silahsız, masum yaşlı, çocuk ve kadınlar hunharca katlediliyor. Bu bir devlet terörü ve dünyanın gözü önünde yapılıyor. Türkiye olarak toplumun vicdanı, toplumun sesi, hakkın ve hukukun sözcüsü mahiyetinde, dünyayı ayağa kaldırmak ve ikazlar yapmak üzere çaba sarf ediyoruz. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bu katliama sesiz kalınıyor. Bir kınama kararı bile alamıyorlar. Diğer tarafta sözüm ona demokrasi ve insan haklarında mangalda kül bırakmayan Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya adeta Akif'in dili ile 'tek dişi kalmış canavar' mesabesinde bu katliama sessiz kalıyorlar. Sessiz kalmaktan ileri destek oluyorlar. İnsanlık adına utanılacak bir şeydir. Ama zulüm ile abad olunmaz. Zulüm ile varılacak bir yer yoktur. İsrail bu zulmü ve dökmüş olduğu kanın bedelini er yada geç ödeyecektir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı