AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Mardin'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Mardin'de

Gül: "Çözüm sürecinin hem siyasi, toplumsal birlik ve beraberliği sağlamak hem de ekonomik olarak bölgenin turizm açısından da kalkınması için çok büyük katkısı olacaktır"

MARDİN (AA) -  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Çözüm sürecinin hem siyasi, toplumsal birlik ve beraberliği sağlamak hem de ekonomik olarak bölgenin turizm açısından da kalkınması için çok büyük katkısı olacaktır" dedi.

Mardin'de partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın ardından Midyat Belediyesi'ni ziyaret eden Gül, belediye başkanı Şehmus Nasıroğlu’ndan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Gül, burada yaptığı açıklamada, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerden Mardin turizminin olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, yaşanan olaylarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e talimat verdiğini anımsattı.

"Çözüm sürecinin hem siyasi, toplumsal birlik ve beraberliği sağlamak hem de ekonomik olarak bölgenin turizm açısından da kalkınması için çok büyük katkısı olacaktır" diyen Gül, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bölge maddi ve manevi açısından sıçrama yapacaktır. Zaten Mardin’de hükümetimizin yaptığı katkılar saymakla bitmez. Ama bu ikliminde bu anlamda sağlanması buraya gelecek turistlerinde rahat gelmesine vesile olacak. Yani burada olaylar olursa akşam televizyonda 'Midyat’ta sorun var, Mardin Kızıltepe’de sorun var' diye haberlerde görürse kimse buraya gelmez. Yani dünyanın 7. harikası burada olsa yine gelmez. Güvenlik bu anlamda çok önemli. Mardin gibi, Midyat gibi kadim şehirlerimizin hem turizm, hem ekonomik olarak canlanması için alınan bu tedbirler katkı sağlayacaktır."

 

Kaynak:Haber Kaynağı