Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

"AK Parti iktidarı tarafından kararlılıkla uygulanan Çözüm Süreci artık devlete mal oldu"

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti iktidarı tarafından kararlılıkla uygulanan Çözüm Süreci'nin artık devlete mal olduğunu bildirdi.

 Gaziantep Şanlıurfalılar Derneğinden (ŞANLIDER) yapılan açıklamaya göre, Gül, beraberindeki milletvekili adayları Fikret Murat Tural ve Mehmet Hakan Tanrıöver ile derneği ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gül, AK Parti iktidarıyla, etnik ve dini kimlikleri yok sayan bir anlayıştan özgürlükçü bir anlayışa geçildiğini belirtti.

Türkiye'nin zorlu bir dönemi geride bıraktığını, artık devletin vatandaşıyla barıştığını vurgulayan Gül, "AK Parti iktidarıyla karanlık güçler devreden çıktı. Artık bölge insanımızın kimliğini inkar eden yok. Eskiden inkarcı politikalar vardı şimdi ise yok" ifadelerini kullandı.

Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Çözüm Süreci'nin ülke geleceği açısından önem taşıdığını aktardı.

Çözüm Süreci'nin, birlik ve beraberliğinin teminatı olduğunu bildiren Gül, "AK Parti iktidarı tarafından kararlılıkla uygulanan Çözüm Süreci artık devlete mal oldu. Bizden önce onlarca hükümet geldi, geçti ama kimse bunu çözmeye yanaşmadı" değerlendirmesinde bulundu.

ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan da herkesi kucaklayan bir sivil toplum örgütü olduklarını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı