Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

"Bizim derdimiz anayasayı değiştirecek çoğunlukla milletimizin diğer sorunlarını da çözmektir"

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Bizim derdimiz anayasayı değiştirecek çoğunlukla milletimizin diğer sorunlarını da çözmektir" dedi.

Gül, Nizip ilçesine bağlı Tatlıcak Mahallesi'ni ziyaretinde, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana "bazıların Kürt bazılarının da dindar" diye itildiğini belirtti.

AK Parti ile insanların kendi ana diliyle konuşabilecek duruma geldiğini vurgulayan Gül, kimlikler üzerindeki engelleri ortadan kaldırdıklarını belirtti. 

Daha önceleri insanların Kürtçe konuşmaktan çekindiğini anlatan Gül, "Bugün Gaziantep'ten birinci sıradan milletvekili adayı olan Mehmet Şimşek bir Kürt ağabeyimiz, kardeşimiz. Bugün kendisi Maliye Bakanı olarak hizmet ediyor. Türkiye'de Kürt'müş Türk'müş hiç önemli değil, biz yaratılanı yaratandan ötürü seven bir anlayışa sahibiz. Dolayısıyla milletimizin 7 Haziran'da ekonomik ve siyasi istikrardan yana oy kullanacağına inanıyorum. Bizim AK Parti olarak Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle iktidar derdimiz yok. Bizim derdimiz anayasayı değiştirecek çoğunlukla milletimizin diğer sorunlarını da çözmektir. Bunun için de halkımızdan güçlü bir destek istiyoruz" diye konuştu.

Gül ve beraberindeki AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı ile Ali Şahin daha sonra Nizip Müftülüğü'nün Yeniyazı Mahallesi'nde organize ettiği ''Kutlu Doğum'' haftası etkinliklerine katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı