AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

"İnşallah en üst düzeyde biz Tuşba halkına hizmet için, Van halkına hizmet için elimizden geleni yapacağız"

VAN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "İnşallah en üst düzeyde biz Tuşba halkına hizmet için, Van halkına hizmet için elimizden geleni yapacağız" dedi.

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yerel yönetimler danışma kurulu toplantısı için Van'a gelen Gül, esnaf ziyaretlerinin ardından Tuşba Belediyesi'ne gitti. 

Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe tarafından karşılanan Gül, 2014 yılı Mart ayında yapılan seçimlerde Van'da çok güzel çalışma yapmalarına rağmen yıldırma politikaları ve baskılar nedeniyle halkın iradesinin sandığa yansımadığını, Tuşba ve Gevaş Belediyelerinde seçimi kazandıkları için Van halkına teşekkür etti. 

Van Büyükşehir Belediyesinin yaşanan olaylarda çıkan yangınlara müdahale etmemesinin açık bir ihmal olduğunu vurgulayan Gül konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim teşkilatlarımıza düşen, Tuşba halkıyla el ele vererek güzel hizmetler yapmaktır. Yeni bir belediye olduğunuz için sorunlarınızı biliyoruz. Zaten geçen haftada başkanımız sorunları Sayın Başbakanımıza aktardı. İnşallah en üst düzeyde biz Tuşba halkına hizmet için, Van halkına hizmet için elimizden geleni yapacağız. Bu çerçevede kardeş belediye uygulamasından da önemli kazanımlar sağlanacaktır. Selçuklu Belediye Başkanımız çok değerli ve başarılı bir belediye başkanımızdır. İnşallah kendisi de sizlere maddi ve manevi destek sağlayacaklar. Biz buraya milletvekillerimiz ve merkez yöneticilerimizle destek vermek için geldik. Tekrar yaşanan hadiseler için geçmiş olsun diyoruz. Sizleri tebrik ediyorum." 

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altan ise Konya olarak yerel seçim çalışmalarında Van ile bir kardeşlik hukuku başlattıklarını anımsatarak, Tuşba ve Selçuklu belediye meclislerinin "kardeş belediye" kararı aldığını belirtti.

En kısa sürede resmi prosedürleri tamamlayacaklarını ve tecrübelerini karşılıklı paylaşacaklarını ifade eden Altan, "Van'ın projelerinin hazırlanmasında da ben çalışmıştım. İhtiyaçların ne olduğunu biliyoruz. Selçuklu Belediyesinin tüm kadroları ile Van'ın yanındayız. İnşallah yapacağımız hizmetlerle Tuşba, Van'ın AK Parti belediyeciliğinin göstergesi olacaktır" şeklinde konuştu.

Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe ise yeni kurulan bir belediye olmalarına rağmen halka hizmet adına ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını vurgulayarak projelere destek verilmesini istedi.

Tuşba Belediyesi ziyaretinin ardından Gevaş ilçesine giden Gül, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan'ı ziyaret etti.

Konya'nın Karatay Belediyesi ile Gevaş Belediyesi'nin kardeş belediye olduğunu belirten Gül, belediyelerin maddi manevi tüm imkanlarıyla birbirlerine destek olacağını vurguladı. 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise Gevaş ilçesine gelerek gezinti yapma imkanı bulduklarını ve sorunları yerinde gördüklerini kaydederek, kısa zaman içine karşılıklı ziyaretlerin gerçekleşeceğini, sorunların giderilmesi için gereken tüm yardımların yapılacağını söyledi. 

Ziyaretlerin ardından Gül ve beraberindeki heyet, karayoluyla Tatvan'a gitti.

Kaynak:Haber Kaynağı