AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

"Daha özgürlükçü ve ileri demokrasi için sivil anayasaya ihtiyaç var. Bunu da hep birlikte hazirandaki genel seçimlerde AK Parti'nin iyi oyu ve milletvekili sayısıyla gerçekleştireceğimize inanıyoruz"

SAKARYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, daha özgürlükçü ve ileri demokrasi için sivil anayasaya ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bunu da hep birlikte hazirandaki genel seçimlerde AK Parti'nin iyi oyu ve milletvekili sayısıyla gerçekleştireceğimize inanıyoruz" dedi. 

Partisinin Sakarya İl Başkanlığı'nda belediye başkanlarıyla düzenlediği toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Gül, gelecek 5 yıldaki çalışmaları değerlendirmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. 

Yeni Türkiye'nin inşasında tarihe tanıklık ettiklerini vurgulayan Gül, "Hiçbir AK Partilinin zerre kadar bir gönül kırgınlığı ya da herhangi burukluğu olmadan bu süreci hep birlikte inşa ettik. Hamdolsun AK Partili gönüldaşlarımız, bu süreçte kendisine yakışan tavrı göstererek farklı şekilde davranmadı" diye konuştu. 

Gül, yeni Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Daha özgürlükçü ve ileri demokrasi için sivil anayasaya ihtiyaç var. Bunu da hep birlikte hazirandaki genel seçimlerde AK Parti'nin iyi oyu ve milletvekili sayısıyla gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Yeni anayasasını yapmış, ileri demokrasi uygulamalarını gösteren Türkiye'ye hep birlikte ulaşacağız. Bunun için çalışmalarımızı canla başla yapıyoruz."

Belediye başkanlarının ve yöneticilerin millete verdiği vaatleri yerine getireceğini vurgulayan Gül, şehirleri  "medeniyet belediyeciliği" anlayışıyla yöneteceklerini dile getirdi.

Türkiye'nin istikrarına yönelik içeride ve dışarıda art niyetli çabaların olduğuna dikkati çeken Gül, milletle ele ele vererek bütün bu sorunları aşacaklarını kaydetti.

Gül, toplantı sonrası Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı