AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Ağrı'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Ağrı'da

Erdem: "Irak'ta yaşanan sorunların sebebi, 'buraya demokrasi getireceğiz' diyerek orayı bataklığa çevirenlerdir. Suriye ve çevresinde biraz hoşgörü gösterseydi, bugün bu olaylar olmayacaktı. 'Irak'a demokrasi getireceğiz' diyerek Irak'a gelenler, Mısır'da

AĞRI (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Irak'ta yaşanan sorunların sebebi, 'buraya demokrasi getireceğiz' diyerek orayı bataklığa çevirenlerdir. Suriye ve çevresinde biraz hoşgörü gösterseydi, bugün bu olaylar olmayacaktı. 'Irak'a, demokrasi getireceğiz' diyerek Irak'a gelenler, Mısır'da demokrasiyi katlettiler" dedi.

Havayoluyla Erzurum'a gelen Erdem, Ağrı Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere, AK Parti milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mehmet Kerim Yıldız, Fatma Salman, Ekrem Çelebi ile karayoluyla Ağrı'ya gitti.

Halk Eğitim Merkezi'nde Ağrı İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısına katılan Erdem, burada yaptığı konuşmada, Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını ifade eden Erdem, "Geçmişte bir seçimi kaldıramayan Türkiye, Allah'a şükürler olsun 30 Mart'ta yerel yönetimler, ardından Cumhurbaşkanı seçimini yaptı. Şimdi önümüzde bir genel seçim var ve onun da hazırlıkları içerisindeyiz. Yeni Türkiye'yi kuracak kadroları seçmek için halkımızın desteğini bekliyoruz" dedi.

Erdem, genel seçimlerin ardından yeni anayasanın hazırlanacağını hatırlatarak, bugüne kadar verilen desteğin daha fazlasına ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Türkiye'de ve bölgede yapılan yatırımları anlatan Erdem, şöyle konuştu:

"Geçmişte her ilde üniversite yoktu. Bugün Ağrı'da 15 bin öğrencisi olan bir üniversite var ve 81 ilin tamamında üniversiteye kavuştuk. Birçok ilimizin ikinci üniversitesi oldu. 172 üniversitemiz var ve yeni Türkiye'de, azınlıklara yönelik birtakım düzenlemeler yapıldı. Ülkemizdeki özgürlük alanlarında haklar geliştirdik ve geliştirmeye devam edeceğiz. Türkiye'de yapılan kamuoyu yoklamalarında halkımız çözüm sürecinin neticelenmesini istiyor ve biz gücümüzü halktan aldık, bizim rehberimiz halktır. Yeni Türkiye yolunda sağlıktan ulaşıma, eğitimden iş alanlarına kadar daha sayamadığımız birçok alanda yenilikler yaptık, yapıyoruz."

Erdem, AK Parti'nin politikalarının tutarlı olduğunu, Irak'ta yaşanan sorunların sorumlusunun Türkiye olmadığını söyledi.

Irak'ta, Mısır'da yaşanan olayların benzerlerinin Türkiye'de de yapılmak istendiğine dikkat çeken Erdem, şunları ifade etti:

"Irak'ta yaşanan sorunların sebebi 'buraya demokrasi getireceğiz' diyerek orayı bataklığa çevirenlerdir. Suriye ve çevresinde biraz hoşgörü gösterseydi, bugün bu olaylar olmayacaktı. 'Irak'a demokrasi getireceğiz' diyerek Irak'a gelenler, Mısır'da demokrasiyi katlettiler. Orada darbe yapanları teşvik etiler. Bu oyunlar, Türkiye'de de oynanmak istendi. Gezi olayları, 6 ve 7 Ekim'de, Kobani'yi bahane ederek çıkartılan olaylar. Kobani'nin Türkiye ile ne alakası var? özelikle bir takım kişiler, bu bölgeyi hedef seçtiler. Buna rağmen koridoru yine biz açtık, teşekkür edilmesi gerekiyor."  

Kaynak:Haber Kaynağı