AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem:

"DAEŞ, PKK, DHKP-C, paralel yapıyla mücadele etmek Türkiye'nin milli meselesi"

SİVAS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, DAEŞ, PKK, DHKP-C ve paralel yapıyla mücadelenin Türkiye'nin milli meselesi olduğunu söyledi.

Erdem, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti. Erdem, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hem bölgenin hem dünyanın önemli ülkelerinden birisi olduğunu söyledi.

Son günlerde gündemi en çok koalisyon çalışmalarının meşgul ettiğini aktaran Erdem, "AK Parti burada sorumlu bir parti olarak çalışmalarını ilk günden beri yaptı. Kimlerle koalisyon kurulabilir, genel başkanımız yetkiyi aldıktan sonra bütün partileri ziyaret etti. Partilerin yaklaşımına göre eğer bir koalisyon kurulacaksa hangi çerçevede kurulacak. Oluşturulan komisyonlar çerçevesinde bu çalışmalar devam ediyor" ifadesini kullandı. 

Gelecek günlerde veya haftalarda bu çalışmaların netleşeceğini dile getiren Erdem, biran evvel hükumetin kurulmasında fayda olduğunu vurguladı. Erdem, "Hükumetin kurulamama durumunda, yasanın gereği, süre tamamlandığında Türkiye bir erken seçime gidebilir. Şuanda bizim gündemimizde erken seçimden daha çok koalisyon çalışmaları (var). Teşkilatlarımız da her şeyden önce yarın seçime gidilecekmiş gibi bu hazırlıkları yapmak durumunda" diye konuştu. 

- "Mücadelemiz bu örgütler, bu yapılar bitene kadar sürecek"

Erdem, Türkiye'de diğer önemli bir konunun ise özellikle güvenlik güçlerine, Doğu'da ve Güney Doğu'da iş yerlerine yapılan saldırılar olduğunu belirterek, "Suruç'taki saldırı var. DAEŞ'in bir askerimizi şehit etmesiyle başlayan operasyonlar da kararlı bir şekilde devam ediyor. Mücadelemiz bu örgütler, bu yapılar bitene kadar sürecek. DAEŞ, PKK, DHKP-C, paralel yapıyla mücadele etmek Türkiye'nin milli meselesi" dedi.

Erdem, terör olayları karşısında bütün siyasi partilerin yanlarında olmasını istedi.

Erdem, şöyle devam etti:

"Bugün biz bu mücadeleyi devam ettiriyoruz, yarın da aynı kararlılıkla inanıyorum ki koalisyon da o çalışmalara devam edecek. Biz iktidara geldiğimiz günden beri milli birlik, kardeşliğe vurgu yaparak, yani terör bitsin, kaynaklar çarçur edilmesin, ülkemizde kamplaşma olmasın, birlikte büyütelim, ülkemizi birlikte geliştirelim mücadelesini hep verdik, buraya geldik. 2013'te de Çözüm Süreci ortaya konuldu ve karşılıklı mutabakatlar sağlandı. İktidar olarak bize düşeni fazlasıyla yaptık. Özellikle eski ismiyle BDP, bugünkü ismiyle HDP ve terör örgütünün, bunu bir fırsatçılığa dönüştürerek dağ kadrolarını güçlendirmekten başka bir şeyi yapmadıklarını, bugün gelinen noktada görüyoruz. Bundan sonra çözüm süreci, bundan sonraki sürecinde, bu mücadele sonuna kadar götürülecek. Artık kimsenin mazereti yok, yani şunu da bunu da yapmadınız demenin anlamı yok. Barajlara saldırmanın ne anlamı var. Bu barajlar her şeyden önce o bölgedeki insanlara hizmet edecek."

Silvan Barajı'nın yapımına ilişkin de bilgi veren Erdem, barajın hayata geçtiği zaman bölgeye hayat vereceğini söyledi. Erdem, ülkenin can ve hayat damarı olan bu tür projelere saldırıları kabul edemediklerini belirtti.

Erdem, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehit güvenlik güçleri ile vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 

Olayların son bulmasını temenni eden Erdem, basın ve siyasi partilerin bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı