AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

"(Kılıçdaroğlu'nun iddiaları) Vekaletler savaşının en hain aktörü olan FETÖ'nün kumpasıyla onların tezgahıyla tamamen hukuk dışı, tamamen yasa dışı yollarla oluşturulmuş yalan ve iftiralardan oluşan iddiaları bir belge ve bir delil gibi sunmaya kalkışmak,

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "Vekaletler savaşının en hain aktörü olan FETÖ'nün kumpasıyla onların tezgahıyla tamamen hukuk dışı, tamamen yasa dışı yollarla oluşturulmuş yalan ve iftiralardan oluşan iddiaları bir belge ve bir delil gibi sunmaya kalkışmak, aklın kabul edebileceği bir husus değildir." dedi.

Eker, "Avrupa'da Yükselen Aşırı Sağ ve Muhtemel Etkileri" çalıştayının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı olarak uluslararası kuruluşlar ve ülkelerle ikili ilişkileri geliştirmek için çaba gösterdiklerini belirten Eker, uluslararası STK'lar ve akademi dünyası ile son dönemdeki gelişmeleri, AK Parti değerleri ve evrensel değerler açısından bir yaklaşım sergilediklerini bildirdi.

Eker, İslamofobi, aşırı sağcılık ve ırkçılığın da son dönemlerde arttığını ve güç kazandığını, İslam düşmanlığının giderek arttığını belirterek, Avrupa'da yaşayan yabancıların zaman zaman evlerinin kundaklandığını, saldırıya uğradıklarını hatırlattı.

Avrupa'dan gelen akademisyen, STK'lar ve medya mensuplarıyla Dış İlişkiler Başkanlığı olarak çalıştay gerçekleştirdiklerini ifade eden Eker, çalıştayın asıl amacının Avrupa'da yaşanan saldırılar ile ırkçılığın önüne geçilmesi için alınacak tedbirler olduğunu aktardı.

Eker, yabancı düşmanlığının yaşandığı ülkelerin yanı sıra, Müslüman nüfusunun çok daha az olduğu bazı ülkelerde de çok hızlı bir yükselişin olduğunu ve bunun da çok tehlikeli olduğunu bildirdi.

Aşırı sol örgütlerin de yükselişte olduğunu, ayrıca başka fraksiyonların da yabancı düşmanlığı ve İslamofobia konusunda birleştiklerini belirten Eker, şöyle devam etti:

"Artık sadece sağ partilerin değil, sol ve muhafazakar partilerinde bu çatışma ortamı ve kültüründen daha fazla etkilendiğini bunun giderek, yaygınlık kazandırma tehlikesini barındırdığını, katılımcıların değerlendirmelerine tanık oluyoruz. Avrupa'da sosyolojik ve siyasi eksenin değiştiği aşırı sağ söylemlerin ekonomik ve refah sisteminin yaşadığı krizler için bir bahane geldiği hususları tartışılmıştır. Gelişen bir çok sosyal sorunun müsebbibi olarak artık bu ülkelerde yaşayan yabancılar veya Müslümanlar görülmeye başlanıyor. Bu tabi beraberinde nefreti ve kini arttırıcı bir etkiye dönüşüyor.

Avrupa'da yükselen aşırı sağ, İslamofobia ve yabancı düşmanlığı ile sınırlı olmadığını aynı siyasi çizgide olmayan farklı politik görüşlere sahip Avrupalıların da artık hedef haline getirildiği görüyoruz. Bu da yabancı düşmanlığının oluşturduğu ortamın komplikasyonlarından birisi."

Eker, gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik iddialarını hatırlatması üzerine şunları kaydetti:

"Öncelikle CHP Genel Başkanının bu tutumunu yadırgadığımızı ve kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Açıkça vekaletler savaşının en hain aktörü olan FETÖ'nün kumpasıyla onların tezgahıyla tamamen hukuk dışı, tamamen yasa dışı yollarla oluşturulmuş yalan ve iftiralardan oluşan iddiaları, bir belge ve bir delil gibi sunmaya kalkışmak, aklın kabul edebileceği bir husus değildir. Bunu kim yapıyor? FETÖ alıyor, FETÖ'nün unsurları Türkiye'yi çökertmek isteyen uluslararası karanlık odaklara servis ediyor. CHP'nin sözcüleri ve Genel Başkanı da bunları alıyor. Bir tür onların yapamadığı sözcülük vazifesini, kendisi yapmış oluyor. O nedenle de son derece manidar ve son derecede anlamlıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli cevabı zaten verdi, adalet mekanizmasına da yargıya da bu fiilin karşılığının ödettirilmek üzere, değerlendirmek üzere gerekli davası da açılmış bulunmakta. Bu tür konuların dışarıdan Türkiye'ye kumpas kuranların sadece tezgahı olduğunu ve CHP eğer Türkiye'ye hizmet edecekse veya AK Partiye ve Cumhurbaşkanımıza muhalefet edecekse daha meşru, daha ahlaki yollar bulması gerektiğini kendisine tavsiye ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :