AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

"AK Parti çok mutlu, kurucu genel başkanı tekrar partiye döndü. Dolayısıyla onun liderliğinden biz parti olarak tekrar istifade edeceğiz"- "Bunun Türk siyasi hayatına gerek AK Parti üzerinden gerekse muhalefet partileri üzerinden de yansımaları olacak"

DİYARBAKIR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "AK Parti çok mutlu, kurucu genel başkanı tekrar partiye döndü. Dolayısıyla onun liderliğinden parti olarak tekrar istifade edeceğiz." dedi.

Eker, beraberinde AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile tarihi Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi'nde Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eker, milletvekilleriyle restorasyon çalışmalarını ve şehircilikle ilgili projeleri yerinde görmek için geldiklerini söyledi.

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye dönüşünü nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Eker, "Benim için çok mutluluk verici tarihi bir mesele olarak değerlendiriyorum. Türkiye siyasetinde yeni bir dönemdir." yanıtını verdi.

Türkiye Cumhuriyetin'nin kurulması, çok partili hayata geçiş ve 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylaması ile yapılan sistem değişikliğinin Türkiye'deki son 80-90 yıllık siyasi hayatının en önemli üç meselesi olarak değerlendirdiğini belirten Eker, şöyle konuştu:

"AK Parti çok mutlu, kurucu genel başkanı tekrar partiye döndü. Dolayısıyla onun liderliğinden biz parti olarak tekrar istifade edeceğiz. Bunun Türk siyasi hayatına gerek AK Parti üzerinden gerekse muhalefet partileri üzerinden de yansımaları olacak. Sadece bizim için, partimiz için değil Türkiye'deki bütün siyasi partiler açısından yeni bir sürecin başlangıcı olur. Bu açıdan da Türk siyasetine ve siyasi partilere büyük katkı sağlar."

- "Vatandaşımız arasında memnuniyet uyandırdı"

Eker, PKK terör örgütünün uluslararası istihbarat örgütlerinin de desteği ve katkısıyla Sur ilçesindeki saldırılarıyla şehri tahrip ettiğini anımsattı.

Saldırılar dolayısıyla halkın çok mağdur olduğunu vurgulayan Eker, "Terörle etkin mücadele ile PKK unsurlarının buradan ayıklanması, temizlenmesi ve arkasından bu yakılan, yıkılan yerlerin tekrar ihya edilmesi, inşa edilmesi vatandaşımız arasında memnuniyet uyandırdı." dedi.

Hazreti Süleyman Camisi'nin çevresindeki alanın rekreasyon çalışmasının çok güzel olmasının hemşehrilerini mutlu ettiğinin altını çizen Mehdi Eker, "Şehrin, Suriçi'nin uygun yerlerinde buna benzer alanların oluşturulması çalışmaları yapılıyor. Bütün Diyarbakırlı hemşehrilerimizin de bu meyanda yardımcı olması, katkı sağlaması ve bunu kolaylaştırıcı bir tutum takınması önemli." ifadesini kullandı.

Eker, Diyarbakır'ın bir medeniyet merkezi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hem Surlar hem de sur dışındaki Dicle Vadisi Projesi hem de şehiriçinin buna göre tanzim edilmesi üzerinde AK Parti Hükümeti çok büyük bir ciddiyetle duruyor. Biz de bugün sayın milletvekillerimizle birlikte sayın valimiz ve ilgili diğer arkadaşlardan bu konuyla ilgili bilgiler aldık, kanaatlerimizi paylaştık, bunu takip ediyoruz. İnşallah Diyarbakır için çok güzel gelişmelere yol açar."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, daha sonra beraberindekilerle Suriçi bölgesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, ilgililerden bilgi aldı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :