AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

"Bu ülkede Kürt, Kürt olmakla iftihar etmeli, Türk ,Türk olmakla iftihar etmeli. Hepimiz kendi kimliğimizle, dilimizle ve kültürümüzle iftihar etmeliyiz"- "Bu toprakların gerçek sahibi Kürtler, Türkler hepimiz birlikteyiz"

DİYARBAKIR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker, "Bu ülkede Kürt, Kürt olmakla iftihar etmeli, Türk ,Türk olmakla iftihar etmeli. Hepimiz kendi kimliğimizle, dilimizle ve kültürümüzle iftihar etmeliyiz." dedi.

Silvan ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Eker, burada yaptığı konuşmada, parti olarak 2003 yılından beri bu bölgede barışı tesis etmek için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın Çözüm Süreci'nde silahlarını gömüp Türkiye'nin dışına çıkacağını ama birilerinin onların kulağına fısıldadığını ifade eden Eker, "Gezi olayları sırasında dediler ki 'Bunu yapmayın, bu silahlar size lazım olacak'. Millete ve bizlere verdikleri sözü tutmadılar ve tekrar kan dökmeye, saldırmaya başladılar. Bunun acısını en çok gören yerlerden bir de Silvan'dır." diye konuştu.

Ne zaman barışı tesis etmek için çaba gösterilse, terör örgüt PKK'nın bu projeyi sabote ettiğine dikkat çeken Eker, Kürtlerin dini, dili, adeti ve örfüyle bu örgütle hiçbir ilişkisi olmadığını belirtti.

Eker, "Terör örgütü, Kürtlerin bütün değerlerine saldırıyor. Onun için onlar ve siyasi türevleri bizi temsil etmiyor. Biz kendi değerlerimizle ve inancımızla tanınıyoruz." dedi.

- Silvan Barajı tamamlandığında Diyarbakır'da bir tane işsiz kalmayacak

Her Silvanlının rüyasının Silvan Barajı olduğuna değinen Eker, bu baraj bittiğinde bırakın Silvan'ı Diyarbakır'da bir tane işsiz insan kalmayacağını kaydetti.

Terör örgütü PKK'nın barajın yapılmaması için bomba döşediğini ve çocukları öldürdüğünü aktaran Eker, "Her türlü kepazeliği çıkardılar. Silvan Barajı yapılmasın, buradaki insanlar işsiz kalsın diye barajın yapımına bomba döşediler. Çünkü buradaki insanlar işsiz kalırsa bizim kucağımıza düşer diye bekliyorlar." şeklinde konuştu.

- Halk oylaması

Ülkeye yatırım yapmak istediklerini ve bu yatırım yolunun sistemi değiştirmekten geçtiğini ifade eden Eker, şunları söyledi:

"Bu ülkede Kürt, Kürt olmakla iftihar etmeli, Türk ,Türk olmakla iftihar etmeli. Hepimiz kendi kimliğimizle, dilimizle ve kültürümüzle iftihar etmeliyiz. Terör örgütü PKK'nın efendileri kimse ama Kürtler olmadığı belli, başka yerlerde birileri onlara talimat veriyor. Terör örgütü PKK ölümden, kandan ve gözyaşından başka Kürt halkına hiçbir şey vermedi. Bir şey de vermeye niyetleri yok. Çünkü efendileri öyle istiyor."

AK Parti döneminde Kürtlere karşı asimilasyon politikalarını bir tarafa attıklarını vurgulayan Eker, "Kürtler de diğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi alnı açık, başı dik, onurlu kendi kimlikleri ve dilleriyle bu ülkeye katkı sunmaya devam etsinler. Bu toprakların gerçek sahibi Kürtler, Türkler hepimiz birlikteyiz." diye konuştu.

Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan Eker, 16 Nisan'daki halk oylaması için destek istedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :