AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

" (Halk oylaması) Bu sistem en azından 12 Eylül darbe anayasasının aksayan yönlerini ortadan kaldıracak. Ülkemize ve milletimize yakışacak. Tamamen Türkiye'ye özgü ve çok daha faydalı olabilecek bir anayasa"- "Bu anayasayla korkanlara, ürkenlere, içimizde

BİTLİS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, halk oylamasına ilişkin, "Bu sistem en azından 12 Eylül darbe anayasasının aksayan yönlerini ortadan kaldıracak. Ülkemize ve milletimize yakışacak. Tamamen Türkiye'ye özgü ve çok daha faydalı olabilecek bir anayasa." dedi.

Bitlis Medeniyet Platformunca, Bitlis Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya katılan Demiröz, Türkiye'nin çok değiştiğini, artık ülkenin topunu ve tüfeğini kendisinin ürettiğini, denizaltı üretimine başladığını, uçak üretimi için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

"Öncelikle güvenliğimizi milli yapacağız ve ondan sonra hiçbir şeyden korkumuz kalmayacak." diyen Demiröz, şöyle devam etti:

"Bu millet 16 Nisan'da 'evet' oyuyla çok şey değiştirecek. Avrupa ülkeleri de göreceksiniz patır patır dökülecekler. Almanya'ya bakın. Yaş ortalaması 50'lerin üzerinde. Çalışmadan hepsi bıkmış, fabrikaları ve binaları hepsi yaşlanmış. İngiltere, Fransa ve İspanyası hepsi çöküş noktasında. Şu ana kadar ayakta kalmalarının nedeni sömürgeleri. Bizi, Afrika, Asya'yı sömürmüşler. Orada milleti çalıştırıp, kendileri yemişler ama artık o devirler bitti. Vesayet rejimi Türkiye'de 16 Nisan'da bittiği gibi bundan sonra onlar düşünecek. Bakanı bile kendi konsolosluğuna, büyükelçiliğine sokmuyorlar. Orası kendi vatan toprağı sayılıyor. Sen kim oluyorsun? Ülkemizdeki hükümet sistemi değişikliğine ne müdahale ediyorsunuz? Biz size karışıyor muyuz? Hollanda'da seçim oldu. Biz karıştık mı? Kim beyanat verdi. Gazetelere bakıyorsunuz, Avrupa'da 'Hayır' kampanyası başlatmış. Size ne. Türkiye ile ne derdiniz var. Onu artık hepimiz görüyoruz. Ne karışıyorsunuz? İstediğimiz gibi bir sistem. Müslüman ve demokratik bir ülkeyiz."

- "Bu ülkenin önünü kesemeyecekler"

Ülkeye özgü bir cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kurmaya çalıştıklarını belirten Demiröz, "Farkı şeyler olabilir. Sizinkiyle tıpa tıp uymayabilir. Neden hem içeride hem dışarıda 'Hayır' kampanyaları yapıyorsunuz. Soruların cevabı yok. Çünkü dertleri var. Biliyorlar ki bu ülkenin önünü kesemeyecekler. Yabancılar niye bunu istemiyorlar biliyor musunuz? Çünkü Türkiye'deki uzantılarıyla vesayet sistemine devam etsinler ve bu ülkede koalisyonlarla istedikleri gibi transferlerle parayla pulla adamları çelecek, ondan sonra istedikleri gibi at koşturacaklar. Koalisyonlarla bir yere gelmenin imkanı yok. Bu nedenle istemiyorlar ama yeni sistemle bürokrasi hızlı çalışacak, meclis güçlenecek." ifadesini kullandı.

Vesayet rejimlerinin ve terörün bitmesi için vatandaşların doğru bilgilendirilmesi gerektiğini kaydeden Demiröz, 16 Nisan'ın bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Demiröz, "16 Nisan'ı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Oturarak 'Nasılsa kazanılıyor' diye değil, çok iyi bir oranla çıktığımızda inanın hiçbiri önümüzde duramayacak. Şu Avrupa ülkelerinin yaptıklarına karşı bu millet suratlarına bir tokat vuracak ve akılları başlarına gelecek. Kimlerin 'Hayır' dediğine bakın. Yani onlarla olmak ne gibi bir şey. Ben anlamıyorum. Avrupa 'Hayır' diyor." diye konuştu.

- "Bu millet her zaman en doğrusunu yaptı"

Yeni sistemde milletin yüzde 50 artı bir oyla cumhurbaşkanını seçeceğini vurgulayan Demiröz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz milletimize güveniyoruz. Bu millet her zaman en doğrusunu yaptı. Başımız ne kadar sıkıştığında millete gittiysek, bundan sonra Türkiye'nin önünü açacak olan millettir. En iyi kararı veriyor. O nedenle 16 Nisan bir dönüm noktası. Bu sistem en azından 12 Eylül darbe anayasanını aksayan yönlerini ortadan kaldıracak. Ülkemize ve milletimize yakışacak. Tamamen Türkiye'ye özgü ve çok daha faydalı olabilecek bir anayasa. Bu anayasayla korkanlara, ürkenlere, içimizde ve hep dışarıda 'acaba ne olur' diye düşünenlere ve Türkiye üzerinde emelleri olanlara bir ders vermeliyiz. Bu nedenle servetimiz millet, kararımız evet."

Toplantıda Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis Medeniyet Platformu Başkanı Kadir Köstekçi ve AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay da konuşma yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :