AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Diyarbakır'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Diyarbakır'da

Çalık, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırılarından mağdur olan kadınların eğitim gördüğü kursu ziyaret etti

DİYARBAKIR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırılarından mağdur olan kadınların eğitim gördüğü kursu ziyaret etti.

Diyarbakır merkez Yenişehir Kaymakamlığı Aile Destek Merkezini ziyaret eden Çalık, burada Sur ilçesindeki terör olaylarından mağdur olan kadınlarla bir araya geldi.

Diyarbakır'ın adını terörle özdeşleştirmek isteyenlerin bulunduğuna dikkati çeken Çalık, "Sizler de buradan onlara en güzel cevabı veriyorsunuz. Terör yüzünden mağdur olmuş kadınlarımız burada meslek sahibi oluyorlar. Sonrasında da inşallah ürettiklerinizi satacaksınız." diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarını bölgeye gelip çalışmalar yapmaya çağıran Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terör örgütü adı ne olursa olsun ister PKK ister IŞİD olsun. Ne olursa olsun. Biz kadınlar olarak öncelikle mücadele edeceğiz. Anaların yürekleri, gözleri gözyaşı dökmesin. Ağlamasın. Siz evlerinizin yıkılmasıyla, yaşadıklarınızla, çocuklarınızın perişan olması hatta şehit olmaları yüreklerinizin acısı. Sadece askerimizin, polisimizin, korucumuzun, sivil vatandaşlarımızın şehitlikleri değil, ayrıca çocukları dağa giden analar var. Anaları istemeden çocukları dağa gidiyor. Bizim bu çocuklarımıza mutlaka sahip çıkmamız lazım. 10,11,13 ve 15 yaşındaki çocukları daha neyin ne olduğu bilmeden o çocukları alıp dağlara götürüyorlar."

Geçen yıl çocukları dağlara kaçırılan anneler ve babalar ile bir araya geldiklerini aktaran Çalık, anne ve babaların hüngür hüngür ağladığını, çocuklarının dağa gitmelerini istemediklerini anlattı.

Buna rağmen terör örgütünün çocukları götürdüğünü, kaçırılan çocukların okumasını istediklerin dile getiren Çalık, "Eli kalem tutsun istiyoruz. ABD'de, Avrupa'da olmayan eğitimleri burada ülkesinde görsün ve Türkiye için faydalı insanlar haline gelsinler istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadınların bu kurslarda eğitim almasının çok sevindirici olduğunu belirten Çalık, kadınların istihdama kazandırılması projesinin alkışlanacak bir proje olduğunu vurguladı.

Kadınların yanında olduklarını, Diyarbakırlı kadınların seslerinin yüksek çıkması gerektiğine işaret eden Öznur Çalık, "Sizler kardeşlik ve barış için ses vermelisiniz. O terör örgütüne en güçlü sesi de Diyarbakır'dan siz analar vermelisiniz." diye konuştu.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Nezihe Kent de Çalık'a, kurslara devam eden kadınlar hakkında bilgi verdi.

Terör mağduru 500 kadına ulaştıklarını ifade eden Kent, geçen hafta iftarda 350 kadınla bir araya geldiklerini anlattı.

Kent, hedeflerinin bin kadına ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı