AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"MHP kendi kazdığı kuyuya düştü ve Tuğrul Türkeş, MHP’den başbakan yardımcısı olarak şu anda hükümette görev yapıyor"

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "MHP kendi kazdığı kuyuya düştü ve Tuğrul Türkeş, MHP’den başbakan yardımcısı olarak şu anda hükümette görev yapıyor" dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalık, Yazıhan ilçesini ziyaret ederek burada parti yetkilileri ile mahalle temsilcileriyle toplantı yaptı.

Yazılı açıklamada, Çalık'ın toplantıda yaptığı konuşmaya yer verildi. Buna göre Çalık, AK Parti’nin seçime 8 Haziran’dan itibaren hazır olduğunu ve seçim günü tüm teşkilatların dimdik ayakta durarak sandığa ve milletin iradesine sahip çıkacağını kaydetti.

Çalık, 7 Haziran’dan sonra hemen akabinde 8 Haziran’da AK Parti teşkilatlarının seçime hazır olduğunu belirterek, "Bunu sadece bugün değil partimizin kurulduğu andan itibaren söyledik. Çünkü biz sandık odaklı değil nesil odaklı çalışma yapıyoruz. Neslimiz için çalışıyoruz. Seçimler için değil, sandık için değil. Bu vesileyle sandık bizim için çok önemli, milletin iradesinin sandığa yansıması bizim için vazgeçilmez hadisedir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyetinin ilk kez bir seçim hükümetiyle karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Çalık, şu görüşleri savundu:

"CHP’ye 'seçim hükümeti kurmadan kısa süreli bir hükümet kuralım, bir reform hükümeti kuralım' dedik. 'Hayır' dediler. 'Dört yıllık uzun süreli koalisyon' dediler. CHP’nin Türkiye’de yaşatmış olduğu zihniyeti hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bir yılı beraber geçirmeden dört yılı nasıl geçirebiliriz. Bunun hesabını biz millete veremezdik. Bahçeli, 'hayır' dedi. 'Seçim hükümeti' dedik, 'hayır' dedi. 'Koalisyon' dedik, 'hayır' dedi. Siz  hayır demekten başka bir cevap bilmez misiniz? Bahçeli’nin hayır dediği, milletin istediklerinin hepsine hayır anlamı geliyordu."

Milliyetçi Hareket Partisi'nin amacının AK Parti ile HDP’yi seçim hükümetinde yalnız bırakmak olduğunu vurgulayan Çalık, şunları kaydetti:

"Kendi kazdığı kuyuya Bahçeli kendisi düştü ve Devlet Bahçeli’nin ekibinde olan ve babasını emanetine sahip çıkan Tuğrul Türkeş, bakanlık görevini kabul etti. MHP kendi kazdığı kuyuya düştü ve Tuğrul Türkeş, MHP’den başbakan yardımcısı olarak şu anda hükümette görev yapıyor. HDP hükümette yoksa biz de yokuz diyen CHP’nin genel başkanına dönüp sormak lazım, siz ne zaman varsınız? Siz iktidar olmak için hiç çalışmadınız ki. Siz iktidar olmak için 'biz varız' demediniz ki. Siz sadece muhalefet olmak için çaba sarf ediyorsunuz. Sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı alaşağı etmek için mücadele ediyorsunuz. Sadece Ahmet Davutoğlu’nu al aşağı etmek için mücadele ediyorsunuz. AK Parti’yi alaşağı etmek için terör örgütleri ile kol kola giriyorsunuz. Milletimiz bunun cevabını 1 Kasım’da size verecektir."

Toplantıya, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, partili yöneticilerin de katıldığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı