AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"One minute'den sonra tüm dünyanın Türkiye'ye bakış açısı değişmiştir. Buna rağmen İsrail yönetimine olan tavrımız, İsrailli vatandaşlarımıza değildir. Bizim Çin halkıyla da hiçbir problemimiz yok. Sadece zulmeden Çin yönetimiyle sorunumuz var. Hem İsrail

KIRIKKALE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "'One minute'den sonra tüm dünyanın Türkiye'ye bakış açısı değişmiştir. Buna rağmen İsrail yönetimine olan tavrımız, İsrailli vatandaşlarımıza değildir. Bizim Çin halkıyla da hiçbir problemimiz yok. Sadece zulmeden Çin yönetimiyle sorunumuz var. Hem İsrail hem de Çin yönetimine tavrımızı çok net ortaya koymuş vaziyetteyiz. Halklarla ve milletle bizim hiçbir problemimiz yok" dedi.

Çalık, partisinin il başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayının rahmet, bereket ve birlik ayı olduğunu belirterek, ramazan ayının aynı zamanda empati yapma ayı olduğunu söyledi.

Ramazan ayının açın ve mazlumun halinden anlama hali olduğunu vurgulayan Çalık, "12 yıl boyunca mazlumun, mağdurun yanında olan parti mensupları ve yiğit insanları olarak bugün bir kez daha ramazan ayının muhabbetini içimizde yaşayarak, empati yaparak, hem ulusal hem de uluslararası alanda mağduriyet yaşayanları anlamaya gayret ediyoruz. Suriye ile birlikte şu anda Doğu Türkistan'da ramazan dolayısıyla oruç tutan Müslüman kardeşlerimize neler yapıldığını hepiniz görüyorsunuz. Dualarımız, o kardeşlerimiz için ve zalimlerin yıkılması için olsun" diye konuştu.

Çalık, AK Parti'nin ülkenin güvenliği ve bölgenin söz sahibi olması için üzerine düşeni yaptığını ileri sürerek, gerekli tedbirleri aldıklarını, sınırları ve insanları korumakla mükellef olduklarını dile getirdi.

Bu koruyuculuklarını sonuna kadar devam ettireceklerini ifade eden Çalık, "Türkiye olarak 'one minute' diyen bir Cumhurbaşkanına sahibiz. 'One minute'den sonra tüm dünyanın Türkiye'ye bakış açısı değişmiştir. Buna rağmen İsrail yönetimine olan tavrımız, İsrailli vatandaşlarımıza değildir. Bizim Çin halkıyla da hiçbir problemimiz yok. Sadece zulmeden Çin yönetimiyle sorunumuz var. Hem İsrail hem de Çin yönetimine tavrımızı çok net ortaya koymuş vaziyetteyiz. Halklarla ve milletle bizim hiçbir problemimiz yok" şeklinde konuştu.

Programa, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Başkanı Mürsel Akçay ile partililer katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı