AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"Türkiye, geçmiş dönemin eski hasta adam Türkiyesi değil. Türkiye çok güçlü bir ülke ve dünyanın gözü kulağı da Türkiye'nin üzerinde"- "Milletimizden ve teşkilatımızdan verilen cevapları aldık, samimi ve ihlasla yola çıktık. İnşallah bayrama hükümetimizi

KIRIKKALE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Türkiye, geçmiş dönemin eski hasta adam Türkiyesi değil. Türkiye çok güçlü bir ülke ve dünyanın gözü kulağı da Türkiye'nin üzerinde" dedi.

Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Çalık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 Temmuz 1993 yılında tüm Türkiye'yi yasa boğan çok acı bir olay yaşandığını belirterek, Başbağlar Katliamının üzerinden 22 yıl geçtiğini söyledi.

Çalık, 33 vatandaşın tam 10 saat boyunca işkenceye maruz bırakıldığını anımsatarak, "O dönemden bugüne hala acılarını dindiremediğimiz insanlarımızı bir kez daha rahmetle anmak isterim. O günkü rövanşist dilin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bizim acıları yarıştırmak gibi bir zihniyetimiz yok. Yaşanılan bütün acıların bizim olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Terör eylemlerinin şiddetle kınadıklarını ifade eden Çalık, bugün bölgede özellikle Ortadoğu'da Suriye'nin kuzeyinde yaşananları herkesin yakından takip ettiğini söyledi.

DAEŞ terör örgütünün orada yaptıklarının da çok iyi bilindiğini anlatan Çalık, şöyle devam etti:

"DAEŞ, İslam'ı ortadan kaldırmak üzere batının taşeron olarak kullandığı bir terör örgütüdür. Oradaki sınırları, demografik yapıyı bozmak isteyen bir terör örgütü olduğunu düşünüyoruz. DAEŞ ile birlikte oradaki diğer terör örgütleri PYD ve PKK'yı da hepimiz nasıl Başbağlar katliamını yapanları da lanetliyorsak, şuanda da Suriye'nin kuzeyinde insanları katlederek, teröre maruz bırakanları da lanetliyoruz. Bölgemize ve sınırlarımıza müdahaleyi asla kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Türkiye, geçmiş dönemin eski hasta adam Türkiyesi değil. Türkiye çok güçlü bir ülke ve dünyanın gözü kulağı da Türkiye'nin üzerinde."

Çalık, milleti hükümetsiz bırakmamak adına bütün ön yargıları kırarak ve sadece milletin kırmızı çizgisini kabul ederek bütün siyasi partilerle görüşmelere devam ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Asla milleti hükümetsiz bırakmayacağız. CHP, MHP ve HDP'nin genel başkan ve yöneticileri uzlaşmaz dillerinden kesinlikle vazgeçmek zorundalar. Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 60'lık kesimi bir kez daha ifade etmiş ancak bunun yıkıldığını TBMM Başkanlığı seçiminde görememiştir. CHP Genel Başkanının yüzde 60'lık bir kesimin olmadığını çok net bilmesi gerekir. Biz bloklaşmaya ve kutuplaşmaya tamamen karşıyız. Milletimiz bizden uzlaşı istedi, biz de uzlaşı adına yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. İktidar olmak adına değil" şeklinde konuştu. 

Koalisyon görüşmelerinin neticelerine göre, kaldıkları yerden devam edeceklerini belirten Çalık, şunları kaydetti:

"Şayet koalisyon görüşmelerinde istenilen sonuç gerçekleşmezse o zaman yapılacak işlem tekraren milletimize dönmektir. Erken seçim yapmaktır. Bizim hedefimiz milleti bu kadar sık aralıklarla seçime boğmamaktır. Milletimizle ilgili bütün görüşmeleri yapıyoruz, anketlerimizi, istişarelerimizi yaptık. Milletimizden ve teşkilatımızdan verilen cevapları aldık, samimi ve ihlasla yola çıktık. İnşallah bayrama hükümetimizi kurarak gireriz. Ancak kuramazsak da bizim teşkilatımız seçime en hazır teşkilattır." 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı