AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"Çözüm sürecine mutlaka devam edeceğiz. Kardeş kanı durmadan, son vermeyeceğiz"

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Çözüm sürecine kardeş kanı durmadan son vermeyeceklerini" söyledi.

Çalık, Anadolu Birliği Federasyonu'nun organizasyonunda İzmir'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Örgütlü toplumlarda sorunların daha kolay çözüldüğünü, daha kolay iletişim kurulduğunu belirten Çalık, çeşitli illerde sivil toplum örgütlerini dinlediklerini aktardı.

 Çalık, İzmir'in hizmette geri kaldığını ifade ederek, "İzmir'e gelip de, İzmir'e gönlünü kaptırmamak ne mümkün. Hele o denizi, kıyıyı görmek... Ama ben bunu üzülerek söylüyorum, bugün gördüğümde İzmir keşke AK yöneticilerin elinde olsaydı diyorum. Bugün Sayın Başbakanım Ahmet Davutoğlu çok önemli bir müjde verdi İzmirlilere, Başbakanlık ofisi kuracağım dedi. Bu AK Parti'nin İzmir'e bakışını göstermesi adına çok önemli bir adımdır. Biz İzmir'i en önemli 3 şehirden biri olarak görüyoruz. Ancak İzmir Ankara'nın, İstanbul'un önünde olmalıydı. Kurtuluş Savaşı'nda verilen mücadelede nasıl başı çektiyse, bugün hizmette de, güzellikte de, görüntü de Türkiye'nin önünde olmalıydı" diye konuştu. 

Bir partinin uzun süre iktidarda kalabilmesi için ekonomik istikrarı sağlaması gerektiğini, kendilerinin bunu sağladığını, bunun sonucunda siyasi istikrarın geldiğini kaydeden Çalık, şunları söyledi:

"Siyasi istikrarla birlikte bizim en önemli amacımız demokratik istikrardı. Bu demokratik istikrarı elde ederken çözüm süreci derken, mili birlik, kardeşlik projesi derken de milletin boynunda Demokles'in kılıcı gibi yargı vesayeti, asker vesayeti, bürokratik vesayetler dururken bunların hepsine dur dedik. Çözüm sürecine mutlaka devam edeceğiz. Kardeş kanı durmadan son vermeyeceğiz. İzmir'den duyduklarımın en önemlisi, kanaat önderlerimiz 'çözüm sürecine devam' diyor. Tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz, 'lütfen çözüm sürece devem edin' dediler. Hakkari'de, Şırnak'ta, Van'da, Bitlis'te, Gümüşhane'de, Trabzon'da, Marmara'da, Akdeniz'de, İç Anadolu'da."

- "İnsanların ötelenmediği Türkiye"

Çalık, "eski Türkiye'de ötelenen insanlar olduğunu" ifade ederek, "dindarların gerici, Kürtlerin bölücü, Alevilerin ateist, kadınların eksik etek" diye ötekileştirildiğini, "engellilerin adının, gayrimüslimlerin sanının bulunmadığını" vurgulayarak, AK Parti'nin Türkiye'de her kesime dokunduğunu belirtti.

Başbakan Davutoğlu'na sivil toplum örgütlerinin maddi sorunlarının giderilmesi için öneride bulunduğunu aktaran Çalık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mekan, elektrik, su gibi giderlerin karşılanması için bir öneri bulundum. Yerel yönetimler sivil toplum örgütlerine bir bina oluştursun, her derneğe bir oda verilsin. Şimdi yerel yönetimler bunu yapabilirler mi, bununla ilgili çalışmaya devam ediyoruz. AK Partili belediyelerden bunu yapan yerler var ama tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Bunun için de İzmir'de de daha fazla AK Parti belediyesine ihtiyaç var." 

Anadolu Birliği Federasyonu Onursal Genel Başkanı Koçali Al ise "Demokrasinin artık camiyle kışla arasında yapılmasını istemediklerini, dağlarında insanların ölmediği, insanların ötelenmediği, kardeşlik içinde bir Türkiye istediklerini" ifade etti.

Al, ticarete, tarıma nasıl destek veriliyorsa tüm sivil toplum kuruluşlarına da destek verilmesini istedi.

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de İzmir'in sivil toplum kuruluşlarının farklı alanlarda çalışan güçlü kuruluşlar olduğunu, kendi alanlarında başarılı işler yaptıkları gibi bir araya gelip ortak idealler için hareket edebildiklerini söyledi.

Anadolu Birliği Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan ve derneğin onursal başkanı Al, toplantında Çalık'a plaket sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı