AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"Doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde, Türkiye'nin bütün şehirlerinde kardeşlik ve barış dili olacak. Onun ötesinde kavganın, vandallığın, asla katliamın hiçbir dilinin yaşanmasına izin vermeyeceğiz"

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde, Türkiye'nin bütün şehirlerinde kardeşlik ve barış dili olacak. Onun ötesinde kavganın, vandallığın, asla katliamın hiçbir dilinin yaşanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Malatya ziyaretine dikkati çekerek, Davutoğlu'na yoğun ilgi gösteren Malatyalılara teşekkür etti. 

AK Parti hükümetleri döneminde Malatya'ya yapılan yatırımlara dikkati çeken Çalık, 10 yılda 9 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek, "Bu yeter mi, tabii ki yetmez. Malatya'nın vermiş olduğu oyun karşılığını değil, yüreğinin karşılığını alması gerekir. Bunun için de Sayın Başbakanımız gereken her türlü talimatı anında vererek bir kez daha hizmet yolunda Malatya'yı yüreklendirmiştir" diye konuştu.

Sadece ulaştırma ve haberleşme alanında Malatya'ya 2 milyar lira yatırım yapıldığını bildiren Çalık, eğitimde 434 milyon lira, sağlıkta 275 milyon lira yatırım geldiğini aktardı.

Başbakan Davutoğlu'nun Battalgazi ilçesine bir devlet hastanesi kazandırılması için talimat verdiğini kaydeden Çalık, diğer bakanlıkların yatırımları hakkında da bilgi verdi.

- "Toplumsal kucaklaşma ve sivil toplum buluşmalarını başlatıyoruz"

AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olarak yürütecekleri bir çalışmaya dikkati çeken Çalık, şöyle devam etti:

"Tüm Türkiye'de sivil toplum örgütlerini iller nezdinde toplamaya başlayacağız. Yeni Türkiye'de toplumsal kucaklaşma ve sivil toplum buluşmalarını pazartesi günü Şırnak'tan başlatıyoruz, sonra Batman ve Siirt'e gideceğiz. Yerelde sivil ve siyasi akıl buluşmaları yapıp, 'sivil toplum örgütlerimizi dinlemek istiyoruz', diyeceğiz. Bu sivil toplum örgütleriyle yapacağımız buluşmaların neticelerini de Ankara'da Sayın Başbakanımızın katılımıyla yapacağımız ulusal bir halkla ilişkiler sempozyumunda paylaşacağız."

Çalık, anketlere göre AK Parti'nin şu anki oy oranının yüzde 52 olduğunu, 2015 genel seçimlerinde de AK Parti'nin başarısının aynı şekilde devam edeceğini vurguladı.

Çözüm sürecine de değinen Çalık, şöyle devam etti:

"Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için çok önemli çalışmalar yaptık. Bunlardan sadece biri TRT 6. Malatyalı hemşehrimiz Ahmet Kaya'yı hepiniz hatırlıyorsunuz. Allah, rahmet eylesin. Onun bir televizyonda, ödül töreninde söylediği cümleyi ve o söylediği cümlelere karşı kendisine fırlatılan çatalları hatırlıyorsunuz. İşte öyle bir Türkiye'den şu an, her an, her dakika, 24 saat Kürtçe yayın yapan bir televizyonun var olduğu Türkiye'ye kavuştuk. Eski Türkiye'nin artık eskide kaldığı, tüm sorunların artık eskide bırakıldığı bir Türkiye tasavvur ediyoruz. Bunun için de insan haklarının, demokrasinin hepimiz tarafından inşa edilmesi için üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Çözüm süreci açısından, asla sular tersine dönmez ve biz çözüm sürecine var gücümüzle devam edeceğiz."

- "Türkiye'nin bütün şehirlerinde kardeşlik ve barış dili olacak"

Kobani bahanesiyle çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyenlerin olduğuna işaret eden Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna da asla izin vermeyeceğiz. Orada vandallık yapanlara, insanların canına kast edenlere söyleyecek iki çift sözümüz var. Size asla pabuç bırakılmayacak. Ne gerekiyorsa o yapılacak. Çözüm süreci de devam edecek, kamu düzeni de sonuna kadar sağlanacak. Bundan herkes emin olsun. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde, Türkiye'nin bütün şehirlerinde kardeşlik ve barış dili olacak. Onun ötesinde kavganın, vandallığın, asla katliamın hiçbir dilinin yaşamasına izin vermeyeceğiz. 6-7 Ekim olaylarını çıkaranlar ve Türkiye'ye yaşatanlara millet, gereken cevabı verecek ve 30-40 yılın sorununu tarihi ve stratejik öneme haiz olan çözüm süreciyle neticelendireceğiz."

Suriye'den gelen herkese ırklarına bakmadan kapıların açıldığını kaydeden Çalık, "CHP Genel Başkanı, 'Suriye'ye, Kobani'ye kapıları açmak Türkiye'ye ihanettir' dedi. Komşularımız bu kadar sıkıntı yaşarken, kadınların, çocukların, annelerin öldürülmesine nasıl seyirci kalabiliriz? Bizim yapmamız gereken sonuna kadar kapıları açmaktır. Arap, Kürt, Türkmen demeden o kapıları açtık ve başımızın üstünde de yerleri var. Ekmeğimizi bölmeye her daim hazırız. Fakat en güzel yer kendi evleridir. İnşallah Suriye'deki bu sıkıntılar da son bulacak ve bizler de kardeşlerimizi memleketlerine uğurlama imkanına sahip olacağız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı