AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"Sincan'da tanklar milletimizin hür iradesini çiğnerken, demokrasiye balans ayarı verdiğini zannedenler sukutuhayale uğramışlardır"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Sincan'da tanklar milletimizin hür iradesini çiğnerken, demokrasiye balans ayarı verdiğini zannedenler sukutuhayale uğramışlardır." ifadelerini kullandı.

Çalık, "postmodern darbe" olarak nitelendirilen 28 Şubat'ın 21. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 28 Şubat'ın, milletin hür iradesine karşı girişilen yasakçı ve ayrımcı zihniyetin adı olduğunu belirtti.

28 Şubat sürecinin farklı fikirlerin, düşüncelerin ve yaşam tarzlarının ayaklar altına alındığı, demokrasinin katledildiği dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlatan Çalık, "28 Şubat süreciyle temelinin daha da sağlam atılmaya çalışıldığı militarist-totaliter rejim, milletimizden hiçbir zaman destek bulamamıştır. Sincan'da tanklar milletimizin hür iradesini çiğnerken, demokrasiye balans ayarı verdiğini zannedenler sukutuhayale uğramışlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Çalık, 28 Şubat'ın üzerinden 5 yıl geçtikten sonra sonra "postmodern darbe"nin mimarlarına sağlam bir tokat vurulduğuna işaret ederek, 2002'de yerli ve milli bir parti olarak milli iradenin gücüyle kurulan AK Parti'nin, milleti yok saymaya kalkan zihniyeti tarihin karanlık sayfalarına süpürdüğünü, sözde "bin yıllık tutsaklık süreci"ni bozguna uğrattığını belirtti.

28 Şubat sürecinde okuduğu bir şiir için hapse atılan, şahsında gazetelerin "Muhtar bile olamaz" manşetlerinin yazıldığı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün milletin Cumhurbaşkanı, "ümmetin lideri" olduğuna dikkati çeken Çalık, şunları kaydetti:

"Eski Türkiye'nin vesayet koruyucularına gereken dersi veren Cumhurbaşkanımız liderliğinde olan yeni Türkiye, özgürlüğün, adaletin ve kalkınmanın fitilini ateşlemiştir. İnançları yüzünden insanların işsiz bırakıldığı, hapse atıldığı, başörtülü kardeşlerimizin insanlık dışı muamelelere maruz kaldığı, muhafazakarların siyaset yapmasının engellendiği bir süreçte 'İrtica ile mücadele ediyoruz.' yalanının arkasına sığınanlar, bugün yalanlarıyla bir bir yüzleşmekte, hesap görülmektedir. Milletin değerlerine yapılan saldırı olan 28 Şubat'ın bir daha asla ve kat'a yaşanmamasını, vesayetin, darbelerin, baskının olmadığı, milli iradenin hakimiyetinde bir Türkiye'nin ilelebet daim olmasını diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :