AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"Yollarda adalet arayanlar var ya o dönemlerde SSK'nın genel müdürlüğünü yapan şimdi ana muhalefetin liderliğini yapmaya çalışan vatandaş gelsin sosyal adalet nasıl sağlanır AK Parti'den öğrensin"

BALIKESİR (AA) - AK Parti̇ Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Yollarda adalet arayanlar var ya o dönemlerde SSK'nın genel müdürlüğünü yapan, şimdi ana muhalefetin liderliğini yapmaya çalışan vatandaş gelsin sosyal adalet nasıl sağlanır AK Parti'den öğrensin." dedi.

Çalık, partisinin İl Başkanlığınca Balıkesir Öğretmenevi'nde düzenlenen "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları" programı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık ve eğitim alanında, gençler, çi̇ftçi̇ler, şehi̇t ai̇leleri̇, gaziler ve engelli̇lerle ilgili sorunları dinlediklerini söyledi.

Sosyal güvenlik alanındaki gelişmelere değinen Çalık, şöyle konuştu:

"2002'de sosyal güvenlikteki vatandaşlarımızın oranı yüzde 70'ti. Nüfusumuz 65 milyondu ve yaklaşık 25 milyon vatandaşımız o dönemde sosyal güvenlik kapsamında değildi. Hatırlarsınız fonlar vardı, yeşil kartlar vardı. Vatandaş hastaneye giderdi sıra bulamazdı, randevu alamazdı, parasını ödeyemeyince rehin kalırdı, cenazeler rehin kalırdı. Biz sosyal güvenlik kapsamının genişletilmesinin ne demek olduğunu bilmezdik. 25 milyon insan o dönemde sosyal güvenliğin dışındaydı. Şimdi dönüp yapmış olduğumuz genel sağlık sigortası başta olmak üzere sosyal güvenlik kapsamını Türkiye'deki 80 milyonumuza yerleştirdik."

Türkiye'nin, gelinen noktada sağlıkta bazı konularda Batı'dan daha ileride olduğunu vurgulayan Çalık, ülkede 7'den 70'e herkesin sağlık güvencesinin bulunduğunu belirtti.

Çalık, yapılanların vatandaşlar tarafından görüldüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bebek doğduğu andan itibaren sosyal güvenlik kapsamı içerisinde. Birçok Avrupa ülkesinde bile bu yok. Bebek doğduğu andan 18 yaşına kadar sosyal güvenlik kapsamında. Bununla beraber yaklaşık 10,7 milyon vatandaşımızı genel sağlık sigortası kapsamına aldık. Bütün 80 milyona sağlık hizmeti sunarken 10,7 milyon vatandaşımızın genel sağlık sigortası primlerinin 2,7 milyonunu 54 lirayla yaptık. 2,7 milyon kişi 54 lira yatırıyor ve sağlık hizmetlerinin tamamından yararlanıyor. Geride kalan 7,7 milyon kişinin primlerini ise biz yatırıyoruz. Bütün sağlık hizmetleri bedelsiz o insanlarımıza sunuyoruz. Ben milletvekili olarak hangi sağlık hizmetinden istifade edebiliyorsam benim mağdur, muhtaç vatandaşım da kardeşim de aynı sağlık hizmetinden primini de hükümetimizin ödemesiyle alabiliyor."

Bunun sosyal adaletin en önemli göstergesi olduğunu dile getiren Çalık, "Yollarda adalet arayanlar var ya, o dönemlerde SSK'nın genel müdürlüğünü yapan, şimdi ana muhalefetin liderliğini yapmaya çalışan vatandaş gelsin sosyal adalet nasıl sağlanır AK Parti'den öğrensin. Şimdi mevzumuz 'Gönül Adımları' o yüzden hiç siyasete girmeden ortadan gidiyorum. Ama bunları söylemekten imtina etmememiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Çalık, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile esnafı da ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :