AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"Artık çukur siyaseti yapanlar, çukurlara gömüldü. Mardin onları çukurlara gömdü. Şimdi yeniden yarım kalmış olan icraatlarımıza devam etme günüdür" - "Geçmiş dönemde HDP'ye ve CHP'ye oy veren vatandaşlarımız, AK Parti ile MHP'ye oy veren vatandaşlarımızl

MARDİN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Artık çukur siyaseti yapanlar, çukurlara gömüldü. Mardin onları çukurlara gömdü. Şimdi yeniden yarım kalmış olan icraatlarımıza devam etme günüdür." dedi.

Mardin Valiliğini ziyaret ederek Vali Mustafa Yaman ile görüşen Çalık, daha sonra partisinin il başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Çalık, burada yaptığı konuşmada, bünyesinde barındırdığı medeniyet ve kültürlerle Mardin'in bir kardeşlik şehri olduğunu belirtti.

Bu kardeşliğin provoke edilip yanlış yönlendirmek isteyenlerin olduğunu aktaran Çalık, ülkeyi terör örgütlerine mahkum etmek isteyenlerin olduğunu, Mardin'in bu konuda çok ciddi dirençler gösterdiğini, çukur siyasetine asla izin vermeyen başta Kızıltepe ilçesi olmak üzere bütün ilçelerdeki vatandaşlara canı gönülden teşekkür ettiği söyledi.

Türkiye'nin kardeşliğinin ve barışının temini ve tesisi için Mardin'de gelinen noktanın çok güzel ve önemli olduğunu dile getiren Çalık, kentin çok güvenli bir şehir olduğunu vurguladı. Çalık, şöyle devam etti:

"Bizim çukur siyasetimiz asla olmadı ve olmayacak. HDP'nin yapmış olduğu çukur siyaseti, maalesef Mardin'de hizmetin gelmesinde en önemli engel oldu. Biz yollar, köprüler yaparken, şehri yeniden imar ederken, köprüleri, barajları yıkan anlayış maalesef çukur siyaseti ile çok ciddi manada engellenmek istendi. Artık çukur siyaseti yapanlar, çukurlara gömüldü. Mardin onları çukurlara gömdü. Şimdi yeniden yarım kalmış olan icraatlarımıza devam etme günüdür."

Mardin'de her alanda hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizen Çalık, çukur siyaseti yapanlara asla izin verilmeyeceğini bildirdi.

Türkiye'de başta terör örgütü PKK olmak üzere bütün terör örgütlerine yönelik güvenlik tedbirlerin sonuna kadar devam edeceğini belirten Öznur Çalık, "Geçmiş dönemde HDP'ye ve CHP'ye oy veren vatandaşlarımız, AK Parti ile MHP'ye oy veren vatandaşlarımızla buluşacak. Milletimizin birliği ve beraberliği için 16 Nisan'da evet diyecek." ifadesini kullandı.

- "Kadınlar Soruyor Programı"

Çalık, daha sonra AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanlığının Öğretmenevi'nde düzenlediği "Kadınlar Soruyor Programı"na katıldı.

Kadın sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtar eşleri, kadın esnaf ve partililerin katıldığı programda konuşan Çalık, 16 Nisan'da hep birlikte Türkiye'nin yeninden inşa etmek istediklerini söyledi.

Öznur Çalık, 15 yıllık AK Pati iktidarı döneminde çok önemli hizmet ve icraatları gerçekleştirdiklerini, bu hizmetleri yaparken önlerine bir çok engelin çıktığını vurguladı.

Milletin bütün engelleri ortadan kaldırdığını ve terör örgütlerine karşı dik durduğunu anlatan Çalık, terör örgütlerinin adlarının farklı, ancak soyadlarının aynı olduğunu ifade etti. Çalık, şöyle konuştu:

"İsimleri farklı soyadları aynı, hepsi vatan haini ve alçaklar. O terör örgütlerine Mardin'in dik duruşu, çukur siyasetine izin vermediği ve dik durduğu için gönülden teşekkür ediyorum. Terör örgütlerine karşı mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın."

Geçmiş yıllarda Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu gibi liderlerin bu sisteme atıfta bulunduğuna dikkati çeken Çalık, "Türkiye'nin bekası, birliği, beraberliği, yeniden inşası, kuruluşu ve kurtuluşu için hep birlikte bizim evet dememiz lazım." dedi.

Çok önemli bir süreçten geçtiklerini vurgulayan Çalık, anayasa değişikliğinin bir rejim değişikliği değil hükümet sistemini değişikliği olduğuna işaret etti.

Parlamenter sistemin miadını dolduğunu, yeni bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu, bunun da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olduğunu kaydeden Çalık, "İnşallah buna milletimiz hangi hükümet sisteminin yöneteceğine kendi karar verecek." diye konuştu.

Çalık, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçerken herkesin bunu çok iyi anlaması lazım. Hiçbirimizin Türkiye Cumhuriyeti devletinin rejimi ile asla bir sorunu olmadı. CHP Genel Başkanının söylemiş olduğu yalanlardan her gün yenisini duyuyorsunuz. Söylemiş olduğu en büyük yalan 'bu bir rejim değişikliğidir'. Rejimle ilgili hiçbir problemimiz olmadı ve olmayacak. Cumhuriyetin kurulduğu andan itibaren Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet payidar kalacaktır dedik ve bunu için mücadele ediyoruz."

Programda, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar da konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :