AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"Kapılarını kapatarak Aylan bebeklerin ölümlerine sebep olan Avrupa, kardeşliğin ve barışın şehri Kilis'i kendisine örnek almalı"

KİLİS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Kapılarını kapatarak Aylan bebeklerin ölümlerine sebep olan Avrupa kardeşliğin ve barışın şehri Kilis'i kendisine örnek almalı." dedi.

Çalık, Valilik ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) iş birliğinde gerçekleştirilen "Uluslararası Misafir Sağlığı ve Sosyal Hizmetler" sempozyumuna katılmak üzere geldiği Kilis'te, Vali İsmail Çataklı'yı ziyaret etti.

Kentte Suriyeli misafirler için yapılan ve yapılması planlanan projelerle ilgili bilgi alan Çalık, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis'teki kardeşlik ruhunu görmüş olmaktan dolayı çok büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kilis'in barışın ve umudun şehri olduğunu anlatan Çalık, şöyle konuştu:

"Nüfusundan fazla Suriyeli misafiri yüreğinde barındıran Kilisli kardeşlerimin hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum. Kilis'te görmüş olduğum ahenk Türkiye için çok önemli bir fotoğraf. Buradan dünyaya verilecek en önemli mesaj kapılarını Suriyeli kardeşlerimize kapatan Avrupa gelip Kilis'i görsün. Nasıl evlerini ikiye bölüp hatta üçte ikisini Suriyeli kardeşlerimize tahsis ederek nasıl yüreklerini açmışlar görsün. Kapılarını kapatarak Aylan bebeklerin ölümlerine sebep olan Avrupa kardeşliğin ve barışın şehri Kilis'i kendisine örnek almalı."

Çalık, Kilis'in her alanda kendini geliştirmeye ve önemli yatırımlar almaya müsait hale geldiğini ifade ederek, cazibe merkezi içerisine 23 il alındığını bunlardan biri olan Kilis'in Başbakan'ın talimatıyla özel destekler alacağını sözlerine ekledi.

Ziyarete, AK Parti Kilis milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat ile Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak da katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :