AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:

"Bir bünye nasıl zayıfladığı zaman nasıl mikroplar ortaya çıkarsa, bu belirsiz, istikrarsız ortamda terör belası yeniden hortladı"

YOZGAT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bir bünye nasıl zayıfladığı zaman nasıl mikroplar ortaya çıkarsa, bu belirsiz, istikrarsız ortamda terör belası yeniden hortladı" dedi.

Esnaf ve iş adamlarının katılımıyla Sorgun'da bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Bozdağ, son 13 yıldır Türkiye’nin istikrarla, güvenle, huzurla sürekli büyüdüğünü ve sürekli geliştiğini söyledi.

İstikrarın zayıflaması durumunda ekonomide daralmanın, siyasi istikrarda zorlanmanın, huzur ve güvenlikteki sıkıntıların yaşanmasının ortaya çıkacağını vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu.

"Bir bünye nasıl zayıfladığı zaman nasıl mikroplar ortaya çıkarsa, bu belirsiz, istikrarsız ortamda terör belası yeniden hortladı. Dirayetli bir iktidarın işi olan, parlamentoda siyasi partiler uzlaşıp Ankara’da bir hükümet kurmayı başaramadılar. Günah kimde, suç kimde, onu bir tarafa bırakalım. İşin özü nedir? Önümüzdeki seçimlerde halkımızın, muhalefet partilerine, sen ana muhalefetsin, sen diğer muhalefetsin, iktidara da kimi iktidar yapacaksanız, sen de iktidarsın' deyip, ondan sonra da diğerlerine 'haydi, herkes kendi işine baksın' demeye hepimizin ihtiyacı var.''

Türkiye'nin çok koalisyonlar gördüğünü kaydeden Bozdağ, "Tek başına iktidarları gördük mü? Gördük. Mustafa Kemal Atatürk zamanında birçok yokluklar arasında önemli işler başarıldı. Atatürk’ten sonra sıkıntılar başladı. Demokrat Parti zamanında gelişmeler kaydedildi, sonra yine sıkıntılar yaşandı, Adalet partisinin, Anavatan Partisi’nin tek başına iktidarları döneminde birçok iyi şeyler yaşandı. Ama bunlar hep tek başına iktidarlar döneminde oldu” diye konuştu.

- TESKOMB Genel Başkanı Akgül

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) Genel Başkanı Abdulkadir Akgül de esnaflar için kredilerde önemli kolaylıklar getirdiklerini, ülkenin orta direği esnafla bir arada çalışmanın en büyük vatanseverlik olduğunu söyledi.

Türkiye'nin geçmişte büyük ekonomik krizler yaşadığını ifade eden Akgül,  "2002 yılından önce çok sıkıntılı bir dönem yaşadık. Bu dönemde, çok kötü günler geçirdik. Yüzde 59 ile aldığımız krediyi sabah kalktığımızda yüzde 500'lere çıkardıklarını gördük'' diye konuştu. 

Akgül, kasım ayından itibaren esnafa  öncelikle 30 bin lira faizsiz, ardından yüzde 4 ile 150 bin lira kredi vereceklerini belirten Akgül,  ''Bu zamana kadar 10 işçi çalıştıran işyerlerinden yüzde 6, işveren hissesi alınıyordu.  Bundan böyle bu da kaldırıldı. Bundan böyle bir işçi çalıştırandan da yüzde 6 işveren hissesi alınmayacak.  Bu kararları almada yanımızda olan TESS Başkanı ve TOBB Başkanına da teşekkür ediyorum'' dedi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı