AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:

"Bu seçimin özünün bir referandum seçimi olduğunu düşünüyorum. Türkiye, 2015-2019 arasını tek başına güçlü bir iktidarla mı devam ettirmeli, yoksa koalisyonla mı devam ettirmeli? Esasında sandıkta kullanacağımız oyun ortaya çıkaracağı sonuç bu"- "Huzur, g

YOZGAT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bu seçimin özünün bir referandum seçimi olduğunu düşünüyorum. Türkiye, 2015-2019 arasını tek başına güçlü bir iktidarla mı devam ettirmeli, yoksa koalisyonla mı devam ettirmeli? Esasında sandıkta kullanacağımız oyun ortaya çıkaracağı sonuç bu" dedi.

Yozgat Haber Gazetesi ve yerel gazeteleri ziyaret eden Bozdağ, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, vatandaşların mutlaka sandığa giderek oy kullanması gerektiğini belirtti.

Türkiye’yi kimin yöneteceğine, ülkede kimin muhalefet olacağına dair kararı seçmenin vereceğini ifade eden Bozdağ, "Bugün 1 Kasım 2015 seçimleri için yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmaya başladığı gün. Şimdiden kullanılan oyların hayırlı olmasını, sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yurt dışında yaşayan bütün vatandaşlarımıza buradan seçime katılımlarını, Türkiye’nin yönetimine dair kanaatlerini sandığa yansıtmalarını özellikle rica ediyorum" diye konuştu.

Bozdağ, gümrüklerde oy kullanmanın eskiye nazaran şimdi daha kolay hale geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yurt dışından değişik nedenlerle Türkiye’ye gelen vatandaşlarımız da gümrük kapılarında oy kullanabilirler. Eskiden gümrük kapılarında oy kullanmak için ya Türkiye dışına çıkış yapmak gerekiyordu ya da Türkiye'ye giriş yapmak gerekiyordu. Yasa değişikliği yapıldı. Bu zorunluluk ortadan kaldırıldı. Şu anda gümrük kapısında oy kullanmak için yurt dışına çıkış gereği yok. Yurda giriş gereği de yok. Sadece gümrük kapısına gelerek vatandaşımız oyunu kullanıp geri gidebilir. Türkiye içerisinde ise izine gelmişse gümrük kapsında gidip oyunu kullanır ve tekrar Türkiye'deki işine devam edebilir. Böylesi bir kolaylıkla onlara sağlanmış durumdadır. Ben tekrar bütün vatandaşlarımızı yurtdışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında oy kullanmaya davet ediyorum."

Seçim atmosferinin 7 Haziran'a göre çok farklı olduğunu belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

"Geçen 4 aylık süre içerisinde hükumetin kurulamamış olması, belirsizliğin devam ediyor olması, pek çok kişiyi, pek çok alanı olumsuz etkilemiş durumda. Vatandaşımız bu belirsizlikten dolayı rahatsızlığını ifade ediyor ve yeni dönemde belirsizliğin ortaya çıkmayacağı bir kararın sandıkta çıkacağına inanıyorum. 7 Haziran'a nazaran vatandaşımızın olaylara yaklaşımı, değerlendirmesi çok çok farklı durumda." 

- ''1 Kasım'ın özü bir referandum seçimi''

1 Kasım seçimlerinin Türkiye'nin geleceği için önemine değinen Bekir Bozdağ, "Bu seçimin özünün bir referandum seçimi olduğunu düşünüyorum. Türkiye, 2015-2019 arasını tek başına güçlü bir iktidarla mı devam ettirmeli, yoksa koalisyonla mı devam ettirmeli? Esasında sandıkta kullanacağımız oyun ortaya çıkaracağı sonuç bu. Tek başına iktidara mı 'evet' diyeceğiz, yoksa koalisyona mı 'evet' diyeceğiz. Oyumuzu verdiğimiz partilerin farklı olması bu soruların cevabını değiştirmeyecektir. Ben böylesi bir referandum oylaması şeklinde seçimin geçeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile son 13 yılda ciddi mesafeler aldığını belirten Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunu elbette hükumetin gayretleriyle aldı ama siyasi istikrar güçlü iktidar iyi yönetim ve güven ortamında bunlar sağlandı. Bizim en büyük hazinemiz siyasi istikrarımız, güçlü iktidar, iyi yönetim ve güvendir. Bu hazine bizde olduğu sürece biz ülkemize daha iyi hizmet edebiliriz. Huzur, güvenlik ve istikrarın olmadığı bir ortamda ne demokrasinin sağlıklı işlemesi ne insan hakları ve hürriyetlerinin insanlarımız tarafından doya doya yaşanması, kullanılması ne de başka işlerin arzu edildiği gibi gitmesi mümkün değildir. İnşallah, yeni dönemde yeniden istikrar, yeniden siyasi istikrar, yeniden güçlü iktidar ve yeniden iyi yönetim ortaya çıkacaktır."

Bozdağ'a yerel gazeteleri ziyaretinde Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı da eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı