AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

"Türkiye hızlı karar vermek zorundadır. Hızlı karar verebilmesinin yolu da başkanlık sistemidir"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Türkiye'nin, siyasi ve ekonomik istikrarını sürdürebilmesi için başkanlık sistemine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Türkiye hızlı karar vermek zorundadır. Hızlı karar verebilmesinin yolu da başkanlık sistemidir." dedi.

Ataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni anayasaya ilişkin partisinin ve muhalefet partilerinin tekliflerinin TBMM'de görüşüleceğine işaret ederek, çerçevenin orada şekilleneceğini söyledi.

Türkiye'nin, siyasi ve ekonomik istikrarını sürdürebilmesi için başkanlık sistemine ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Ataş, "Türkiye hızlı karar vermek zorundadır. Hızlı karar verebilmesinin yolu da başkanlık sistemidir." diye konuştu.

Ataş, geçen yıl yapılan 7 Haziran genel seçimi sonrasında yaşananları anımsatarak, "İstikrarın ne kadar gerekli olduğu 7 Haziran seçimlerinde bir kez görüldü. Kaotik ortamların yaşanmaması için başkanlık sistemi gereklidir." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin yeni anayasa çalışmasının, bütçe görüşmelerinin ardından TBMM'nin gündemine gelebileceğini ifade eden Ataş, muhalefet partilerinin anayasa tekliflerinin de orada görüşüleceğini kaydetti.

Yeni anayasa ve bu kapsamda başkanlık sistemiyle ilgili sürecin TBMM tarafından yürütüleceğini ve çıkacak karara göre de millete gidileceğini dile getiren Ataş, "Biz her zaman olduğu gibi anayasa ve başkanlık sistemi kararını da millete soracağız. Kararı millet verecektir." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :