AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Kars'ta:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Kars'ta:

''Türkiye 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde kalkınma noktasında 27. sıradan 17. sıraya kadar yükseldi. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi arasına katıldı''

KARS (AA) - AK Parti Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, ''Türkiye 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde kalkınma noktasında 27. sıradan 17. sıraya kadar yükseldi. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi arasına katıldı'' dedi.

AK Parti Kars İl Teşkilatı'nın bir otelde düzenlediği iftar yemeğine katılan Aktay, bugün dünyanın en önemli eksiklerinden birinin, başka insanlara dair bir sorumluluk taşımıyor olması olduğunu söyledi.

Başka insanların ölmesinin, aç kalmasının ve zulüm altında inlemesinin hiç kimsenin umurunda olmamasının, bu çağın en büyük hastalığı olduğunu anlatan Aktay, şunları kaydetti:

''Oruç ve ramazan insanlara bu sorumluluğu hatırlatan çok önemli bir ay. Türkiye 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde kalkınma noktasında 27. sıradan 17. sıraya kadar yükseldi. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi arasına katıldı. Türkiye insani yardım konusunda dünyada birinci. Çevremizde yangınlar olurken, çevremizde insanlar zulüm altında inim inim inlerken 'bize ne' demedik. Canlarını kurtarmak için insanlar kapımızı çaldığı zaman 'biz evde yokuz, başka yere başka kapıya gidin' demedik. Ne dedik? Eğer bir insan canını kurtarmak için bizim kapımıza dayanmışsa 'gelişmişliğimiz tehlikeye girer, şu kadar ekonomimize şöyle yük olur, böyle yük olur' demedik, biz onlara kapımızı açtık, insani yardımı yaptık. Çünkü bu insani bir görevdir. Eğer bunu yapmasaydık emin olun hayat boyu çocuklarımızın, torunlarımızın utanacağı bir tecrübe yaşatmış olurduk. Biz bu tecrübeyi, bu insanların utanacağı bir kara sayfayı bu halkımıza yazdırmadık. Avrupa yazdırıyor.'' 

Avrupa'nın bugün yaşadığı konforlu hayatı korumak için kapısına kalın duvarlar ördüğünü, dolayısıyla kapısına dayanan insanların içeriye giremeden öldüğünü, Akdeniz'in derin sularına gömülerek, hayatlarını kaybettiklerini ifade eden Aktay, şöyle konuştu:

''Neymiş? Avrupa öyle planlamadan, ölçüp biçmeden kapısına, içeriye mülteci alamaz. İçeriye mülteci aldığı zaman bu mültecilerin onun ekonomisine ne kadar, nasıl bir zarar vereceğini hesap etmek zorundadır. Başka yerlerde insanlar açlıktan kıvranırken Avrupalılar bu şekilde kendi konforlu hayatlarını sürdürmenin telaşı içerisindedirler. İşte bu bize yakışmaz dedik ve insani yardım konusunda bilhassa kapımıza dayanan gerek Irak'tan, gerek Suriye'den gerekse Mısır'dan kapımıza dayanan mültecilere kapımızı açtık, insani görevimizi yaptık.''

7 Haziranda yapılan genel seçimlere de değinen Aktay, ''Bir seçim yaşadık. Bu seçimlerin sonucu elbetteki bizim istediğimiz gibi olmadı. Seçimlerden önce tek başımıza iktidardaydık. 13 yıl boyunca tek başına iktidardaydık ama bu seçimlerin sonucunda aldığımız yüzde 41 oy, 2002 yılında bizi tek başımıza iktidara getiren oydan 7 puan fazla olduğu halde bizim tek başımıza iktidar olmamıza ne yazık ki yetmedi'' ifadesini kullandı. 

Halkın verdiği mesajın, halkın verdiği görevin bu mesajın içinde yüklü olduğunu dikkate aldıklarını belirten Aktay,  sözlerini şöyle tamamladı:

"Halkımız ne istiyorsa doğru diyordur. Biz dönüpte asla şöyle bir şeye yeltenmedik, böyle bir şeye yeltenenleri de uyardık, 'Halkımız bu sefer yanlış yaptı, halkımız bizi tek başına iktidar yapmamak suretiyle aslında büyük bir yanlış yaptı' demedik ve demeyeceğiz. Demokrasi oyununa, demokrasi kuralına uyuyorsak, inanıyorsak onun sonuçlarına da katlanmak zorundayız. Elbette ki halkımız ne diyorsa doğru diyordur.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı