AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:

"Koalisyon dönemlerindeki verileri karşılaştırdığımızda rahatlıkla enflasyonlar çok daha yüksek, bütçe disiplini çok daha bozuk, faiz oranları çok daha yüksek, ekonomi daha fazla büyümemiş, doğrudan yabancı yatırımlar müthiş derecede azalmış, istihdam ise

HATAY (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, "Koalisyon dönemlerindeki verileri karşılaştırdığımızda rahatlıkla enflasyonlar çok daha yüksek, bütçe disiplini çok daha bozuk, faiz oranları çok daha yüksek, ekonomi daha fazla büyümemiş, doğrudan yabancı yatırımlar müthiş derecede azalmış, istihdamın ise arttırılamadığını görüyoruz." dedi.

Ecertaş, Hatay'da düzenlediği basın toplantısında, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği halk oylamasını gençlere anlatmak için 60'a yakın ili gezdiklerini, üniversitelerin yüzde 75'ine gittiklerini ve konuyu gençlerle tartıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini güçlü bir Türkiye için istediklerini ifade eden Ecertaş, CHP'li bir siyasetçinin "Koalisyon dönemi kesinlikle istikrarı bozmuyor, koalisyon dönemi büyümeyi de gelişmeyi de çok daha fazla sağlayan bir yapıdır." ifadelerini kullandığını söyledi.

Bunun gerçeği yansıtmadığını belirten Ecertaş, şöyle devam etti:

"Çok inandırıcı konuşuyor, haklı olabilirler mi acaba diye dün verileri inceledim. Koalisyon sisteminin bu ülkeye istikrar getirdiğini öyle bir anlattılar ki kendimi sorgulama ihtiyacı hissettim. Baktım, 60 ile 80 arası hükümetlerin ortalama ömrü bir yıl. 71 muhtırası ile 80 darbesi arasında 9 ay. 1989-2002 arasında 13 yılda 11 farklı hükümet. 1950'den sonraki 66 yılda 16 ayda ortalama bir hükümet. İngiltere'de 50'den itibaren 15 başbakan, Almanya'da 24, ABD'de 17, Fransa'da 11, İtalya'da 41, Türkiye'de ise 60'dan itibaren 50 hükümet, 50 başbakan yaşamışız. Koalisyon dönemlerindeki verileri karşılaştırdığımızda rahatlıkla enflasyonlar çok daha yüksek, bütçe disiplini çok daha bozuk, faiz oranları çok daha yüksek, ekonomi daha fazla büyümemiş, doğrudan yabancı yatırımlar müthiş derecede azalmış, istihdam ise arttırılamadığını görüyoruz. Büyümeye baktığımızda koalisyon dönemlerinin ortalaması yüzde 3,9-4 gibi. Tek parti iktidarının olduğu 1950 yılından itibaren ortalaması 5,5. AK Parti iktidarı dönemlerinde 5,7'dir. Buradan düzeltme gönderiyorum. 'Koalisyon dönemlerinde ülke daha fazla büyümüştür' demesinin yalan olduğu burada apaçık ortada."

Değişiklik maddelerinin iyi okunmasını isteyen Ecertaş, yeni anayasa paketindeki, seçilme yaşını 18'e düşüren maddeye de atıfa bulunarak, gençlerin önünün açılması gerektiğini söyledi.

AK Parti Gençlik Kolları olarak halk oylamasıyla ilgili 3 çalışmalarının olduğunu belirten Ecertaş, "AK Parti olarak 18-30 yaş arası 14,7 milyon genç seçmenin hepsinin ismine özel Sayın Başbakanımızın mektubu var. Bunlar tek tek dağıtılacak. Evet diye bir gazetemiz var, bu konuyu daha iyi anlatmak için çıkardık. Bu gazetede eski, yeni madde, neresi değişmiş, neden değişmiş, hangi kazanımlar olacak hepsini anlatıyoruz. Bunu da veriyoruz kendilerine. Tek isteğimiz, maddelerin oku, kararını öyle ver, yalanlara kanma. Bunun dışında üniversite, mahalle ve sokaklarda genç kürsüler yapıyoruz. Gençleri davet ediyoruz. Bu sistemle ilgili soru sorulmasını istiyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :