AK Parti Gaziantep 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Gaziantep 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan (3)- "Bu ülke, bin yıldır olduğu gibi bugün de şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde, daha da önemlisi şehitliği ve gaziliği göze almış topyekün bir milletin varlığı sayesinde ayaktadır"- "İnşallah Afrin böl

GAZİANTEP (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülke, bin yıldır olduğu gibi bugün de şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde, daha da önemlisi şehitliği ve gaziliği göze almış topyekun bir milletin varlığı sayesinde ayaktadır." dedi.

Erdoğan, partisinin Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, büyük nüfus hareketleri olan şehirde buna uygun ulaşım alt yapısının da kurulması gerektiğini bildirdi. Erdoğan, Gaziantep'te de bir uçtan diğer uca çaprazlamasına geçecek iki ayrı toplu taşıma projesinin hayata geçirildiğini ifade etti.

Organize Sanayi Bölgesi ile şehri birbirine bağlayacak bir milyar lira yatırım maliyeti olan Gaziray Projesi'nin inşasının sürdüğüne değinen Erdoğan, bu önemli ulaşım projesini önümüzdeki yıl hizmete alacaklarını belirtti.

"Artık gerçek anlamda bir metropol büyüklüğüne ulaşan Gaziantep'e metro yakışır." diyen Erdoğan, iki hatlı metro projesinin birincisinin şehir hastanesini, ikincisinin üniversite kampüsünü şehir merkezine bağlayacağını, proje çalışmaları hızla süren bu metro hatlarının inşasına en geç önümüzdeki yıl başlanacağını bildirdi.

Erdoğan, bölünmüş yollar bakımından şehirdeki mevcut 116 kilometrelik yola 280 kilometre daha ilave ettiklerini, dokuz ayrı yol projesinin inşasının da sürdüğünü anlattı.

Mersin ve Adana'dan gelip Osmaniye üzerinden Gaziantep'e ulaşacak, oradan Şanlıurfa ve Mardin'e doğru devam edecek yaklaşık 4 milyar lira maliyetli hızlı tren hattının inşasının etap etap sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, proje tamamlandığında Gaziantep'ten Adana'ya bir buçuk saatte gitmenin, oradan Ankara, İstanbul, İzmir hatlarıyla Türkiye'nin her köşesine ulaşmanın mümkün olacağını ifade etti.

Havalimanının "harıl harıl" çalıştığını belirten Erdoğan, geçen yıl yolcu sayısının üç milyon olduğunu ve havalimanı terminal kapasitesini beş milyon yolcuya çıkaracaklarını bildirdi.

- "Düzbağ Projesi'nde sona yaklaşıldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'in içme suyu sorununu kökten çözecek 1 milyar 250 milyon lira yatırım bedeli olan Düzbağ Projesi'nin de sona ermek üzere olduğunu aktardı.

Türkiye'nin Melen'den sonraki ikinci büyük içme suyu projesi olan bu yatırımın, içinde baraj, regülatör ve üç bin 600 metrelik bir tünelin de bulunduğu dev bir proje olduğunu vurgulayan Erdoğan, şehrin yarım asırlık su sorununu çözecek olan Düzbağ Projesi'nden en geç yıl sonunda Gaziantep'in kurtuluş gününde suyu akıtmayı planladıklarını duyurdu.

Erdoğan, şehirde yapılan baraj ve göletlerle 200 bin dekar arazinin suyla buluştuğunu dile getirdi.

Çiftçilere 15 yılda verilen tarımsal destek miktarının 1,3 milyar lira olduğuna değinen Erdoğan, "Hani Kılıçdaroğlu bir şeyler söylüyor ya 'çiftçi hiçbir destek almıyor, şöyle oluyor böyle oluyor...' Eline diline dursun ya. Verdiğimiz destek 1,3 milyar lira. Gözü var görmez, kulağı var duymaz, dili var hakikati söylemez." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'e çok hizmet yaptıklarını ve anlata anlata bitiremediklerini ifade etti. Erdoğan, bütün hizmetlerin Gaziantep'in daha çok üretmesi, daha çok istihdam sağlaması, daha hızlı büyümesi, zenginleşmesi, içinde yaşayanlara ve ülkeye daha büyük katkıda bulunmasını temin etme amacını taşıdığını bildirdi.

- 150 yeni fabrikada 10 bin vatandaş istihdam ediliyor

Erdoğan, Gaziantepli iş adamlarının içinden Türkiye'nin dört bir yanından gelip şehirde tesis kuranların bulunduğuna değinerek, buradaki imkanların da en iyi şekilde değerlendirileceğine inandığını söyledi.

Organize sanayi bölgesinin yeni kurulan beşinci etabında sadece son iki yılda yaklaşık bir milyar dolarlık yatırımla inşa edilen 150 yeni fabrikada 10 bin vatandaşın istihdam edildiğini aktaran Erdoğan, "Bu manzara, Antep'e yapılan kamu yatırımlarının boşa gitmediğini, iş adamlarımız tarafından üretime ve istihdama dönüştürüldüğünü gösteriyor." ifadesini kullandı.

- "Harekatın en önemli lojistik merkezlerinden birisi Gaziantep"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Gaziantep'in hemen yanı başında süren bir operasyonunun bulunduğunu, bu harekatın en önemli lojistik merkezlerinden birisinin Gaziantep olduğunu anımsatarak, "Gaziantepli kardeşlerimizin operasyona katılan askerlerimize, polislerimize, jandarmalarımıza gösterdiği büyük muhabbeti yakından biliyorum. O hanım kardeşlerimin yakından elleriyle sardıkları sarmaları, içli köfteleri, tatlıları, kazan kazan yemekleri, askerlerimize ikram eden, sevgileriyle birlikte yiyeceklerini de onlarla paylaşan tüm kardeşlerime şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinin alt yapısını da büyük ölçüde Gaziantep'in kurduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şu anda orada yürütülen çalışmalarda yine bu şehrimiz, en büyük yükü omuzlamış durumda. İnşallah Afrin bölgesi güvenli hale getirildiğinde oranın imarında, ihyasında da Gaziantep'e yine ihtiyaç duyacağız. Gaziantepli kardeşlerimiz, bu operasyonların ve devamında yürütülen hizmetlerin angarya değil, istiklalimizin ve istikbalimizin yapı taşları olduğunun çok iyi farkındadır." dedi.

- "Hedeflerimiz doğrultusunda kararlı adımlarla ilerliyoruz"

Erdoğan, tarih boyunca hep bölgesinin parlayan yıldızı olan Gaziantep'in bugün de hem üretimiyle hem ticaretiyle hem cömertliğiyle hem irfanıyla yine öncü ve örnek bir konumda olduğunu belirtti.

Buradaki manzaradan ve ülkenin her köşesinde yaşayan vatandaşlardan aldıkları destekle, güçle, moralle hedefleri doğrultusunda kararlı adımlarla ilerlediklerini anlatan Erdoğan, tabii bu mücadelede kayıpların da bulunduğuna işaret etti.

Uzun yıllardır süren terörle mücadele döneminde çok şehit verildiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bölücü örgütün şehirlerimizi çukurlarla bölmeye kalktığı dönemde yürüttüğümüz operasyonlarda çok şehit verdik. Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde verdiğimiz şehitler var. Fırat Kalkanı Harekatı'nda ve şimdi de Zeytin Dalı Harekatı'nda verdiğimiz şehitlerimiz var. Bu ülke, bin yıldır olduğu gibi bugün de şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde, daha da önemlisi şehitliği ve gaziliği göze almış topyekun bir milletin varlığı sayesinde ayaktadır ama biz şehadete koşan bir milletiz. Şehadete bu millet açtır. Zira Rabbimizin bize müjdesi var. Şehitlerimiz, bizim ve Sevgili Peygamberimize en yakın makamda."

"Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, ancak siz anlamazsınız, bilemezsiniz." şeklindeki ayeti aktaran Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un şiirinden de "Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber." dizelerini okudu. Erdoğan, milletin şehitlerine ve gazilerine bundan dolayı sahip çıktığını belirterek, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere sağlık diledi.

- "Terör örgütleri küresel güç mücadelesinin en alçak araçlarıdır"

Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, ekonomiden diplomasiye her alanda bir üst lige çıktıkça karşılaşılan sıkıntıların çapı ve mahiyetinin de değiştiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dünkü Türkiye'nin en büyük sorunu siyasi istikrarı sağlamaktı. Büyük hedefler belirleyip ona ulaşmaya çalışmak bir yana küçülme yaşamadan, krize girmeden, mevcudu korumak en önemli başarı kriteriydi. Halbuki bugün 2017 yılında elde ettiğimiz yüzde 7,5 düzeyindeki büyümeyi bile yeterli görmeyen bir Türkiye var. Hamdolsun bugün terör ve darbe başta olmak üzere, istikrarına yönelik tehditleri yekvücut olarak karşılayıp üstesinden gelen bir Türkiye var ve üçüncü çeyrekte yüzde 11'i yakaladık. Şimdi bu yıl da Allah'ın izniyle 2018'in bütününde hedef yüzde 7'nin üzerinde bir büyümeyi yakalamak. Bu durum, millet ve devlet olarak artık daha büyük düşünmemizi, daha planlı ve programlı hareket etmemizi, daha dirayetli kararlar alıp uygulamamızı gerektiriyor. Eğer biz terör örgütlerine, zihni iğfal edilmiş üç beş çapulcunun silahlı macera alanları olarak bakarsak yanılırız. Terör örgütleri küresel güç mücadelesinin en alçak, en ahlaksız, en çirkin araçlarıdır."

Konuşmasının sonunda salondakilerden ayağa kalkmalarını isteyen Erdoğan, "Rabia" işaretinin anlamını partilerle birlikte söyledi.

- Notlar

Kongrenin yapıldığı salona asılan, "Alemde şer, Oğuz'da er tükenmez", "Bu gazi şehir vatan için şehit bile olur", "Gaziantep adımız, Şehit Kamil, Şahin Bey'dir şanımız, haktır yolumuz, AK’tır davamız" pankartları dikkati çekti.

Kongreye, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti milletvekilleri de katıldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :