AK Parti Elazığ İl Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Elazığ İl Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş: - "Bu ülke birçok savaştan, sıkıntılardan geçti ama 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşadığı hainliği, alçaklığı hiçbir dönem yaşamadı"

ELAZIĞ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Bu ülke birçok savaştan, sıkıntılardan geçti ama 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşadığı hainliği, alçaklığı hiçbir dönem yaşamadı." dedi.

Ataş, Elazığ'da partisince Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Elazığ'ın siyasi tarihi boyunca mert ve dirayetli bir duruş ortaya koyduğunu anımsatarak, 15 Temmuz gecesi yaşananlara değindi.

Darbe girişimi sırasında 81 il ve 970 ilçede Alevi, Sünni ya da Türk ve Kürt ayrımı yapmadan herkesin sokaklara döküldüğünü belirten Ataş, "Bu vatanı, bayrağı ve ülkeyi hainlere teslim etmeyeceğiz" sözü ile hareket ettiklerini kaydetti.

Ataş, "Eğer o gün milletimiz sokaklara inmeseydi, onların yapmak istedikleri 1960 yılında Adnan Menderes'e yapmak istedikleri gibi bu ülkenin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı yok etmekti." diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış birtakım hain çetelerin, bu ülkenin insanlarının verdiği vergilerle alınmış silahları millete doğrultmaktan çekinmediğini vurgulayan Ataş, şunları söyledi:

"Bu ülkenin kanını taşıyan bir insan bunu yapamaz. Bu ülke birçok savaştan, sıkıntılardan geçti ama 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşadığı hainliği, alçaklığı hiçbir dönem yaşamadı. O darbe gecesinde Kurtuluş Savaşı'nda bile bombalanmamış olan TBMM, bu hainler tarafından bombalanmıştır. Hiçbir dönem bu ülkenin başkomutanın çalışma ofisi olarak kullandığı Cumhurbaşkanlığı makamı bombalanmamış ama bu alçaklar tarafından bombalama cüreti gösterilebilmiştir. Onun için 15 Temmuz darbe girişimi gecesini unutmayacağız ve unutturmayacağız."

Ataş, 14 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :