AK Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3)"Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır. Amerika kendini kaldırıp ve kandırıp yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa kendisi bilir. Biz, kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu

ELAZIĞ (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır. Amerika kendini kaldırıp ve kandırıp yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa kendisi bilir. Biz, kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah'ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler." dedi.

Erdoğan, Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, Türkiye olarak, bölge politikalarını her şeye rağmen ABD ile yürütmek istediklerini söyledi.

Ancak bunun tek tarafın isteğiyle olmayacağına işaret eden Erdoğan, "Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır. Amerika kendini kaldırıp ve kandırıp yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa kendisi bilir. Biz, kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah'ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler. Dün Cerablus'tan El Bab'a kadar olan hatta 3 bin DEAŞ'lıyı imha etmiştik. Yarın gerekiyorsa 3 bin teröristi daha buralarda imha ederiz. Öyle veya böyle, biz bu fitne çukurunu kapatmakta kararlıyız." diye konuştu.

- "Bu milletin tek bir evladını kimseye kaptıracak değiliz"

Güneydoğu'da, Doğu'da olduğu gibi buralarda da çukurları kapatacaklarının altını çizen Erdoğan, "Bu mücadelede karşımızda yer alacak olanlar, dönüp kendilerine bir baksınlar. Çünkü biz bu ülkenin tek bir çakıl taşını, bu milletin tek bir evladını kimseye kaptıracak değiliz. FETÖ ile içeriden fethedemedikleri Türkiye'yi bu şekilde kuşatarak teslim alacaklarını sananlar varsa daha çok beklerler. Bu ülkede nasıl Fethi Sekinler, nasıl Ömer Halisdemirler bitmezse Alparslanlar, Ertuğrullar, Fatihler, Yavuzlar, Gaziler de bitmeyecektir. Bunu bilsinler." ifadesini kullandı.

Türk milleti için bölgede ve dünyadaki tüm insanlar için gerçekten çok güzel, hakkaniyetli ve kapsamlı hayalleri olduğunu anlatan Erdoğan, bunları gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin 15-20 yıl öncesinde hangi durumda olduğunu anımsatan Erdoğan, Elazığ'ın da yapılan yatırımlarla bir batı kenti olmanın gerisinde kalmadığını ifade etti.

Bölgeyi kana ve ateşe boğanların, Türkiye ile kardeşlerinin irtibatını tamamen kesmek için terör dahil her yöntemi kullandıklarına dikkati çeken Erdoğan, Türkiye'nin artık kendi silahını, insansız hava aracını yapar hale geldiğini, tankları da üretir hale geleceğini belirtti.

Bunların birilerini rahatsız ettiğini söyleyen Erdoğan, ileriye doğru yürümekte kararlı olduklarının altını çizdi.

En çok saldırı altında kalan alanlardan birinin "ekonomi" olduğunu Erdoğan, ihracatın 36 milyar dolardan 158 milyar dolara çıktığını, istihdamdaki gelişmelerin de her geçen gün daha iyiye gittiğini bildirdi. Erdoğan, "Birileri bizim önümüzdeki kapıları kapatmaya çalıştıkça Rabbim bize 10 ayrı yerde 10 ayrı kapı daha açıyor. Ülkemiz ekonomisiyle ilgili kurguların, senaryoların çökmesi işte bu sayededir." dedi.

Türk milletinin "çalışkan ve becerikli" olduğuna işaret eden Erdoğan, tüm bu gelişmelerden Elazığ'ın da nasibini aldığını dile getirdi.

- Elazığ'a 13 milyar liralık yatırım

Erdoğan, geçtiğimiz 15 yılda Elazığ'a 13 milyar liralık yatırım yaptıklarını, yeni okullar, yurtlar, hastaneler, toplu konutlar, yol, baraj ve diğer yatırımlarla Elazığ'ın çehresini değiştirdiklerini vurguladı.

Kömürhan Köprüsü'nün yeniden yapım işi ile tünel ve bağlantı yollarının tamamlanmak üzere olduğu müjdesini veren Erdoğan, Elazığ Havalimanı'na da ikinci pist için ilkbaharda kazmayı vuracaklarını aktardı.

Erdoğan, yol ve sağlık konusunda yapılan yatırımları da hatırlatarak, "Elazığ kalkınacak, güçlenecek, büyüyecek ki Türkiye'ye katkı verebilsin. Türkiye büyüyecek ve güçlenecek ki tüm milletimize, kalbini ve dualarını bize yöneltmiş tüm kardeşlerimize umut ışığı olabilsin. İşte bunun için 2019 çok önemli. AK Parti teşkilatlarının 2019'a çok iyi hazırlanması gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

İl kongrelerinin önemine değinen Erdoğan, büyükşehir kongrelerine de yavaş yavaş başlayacaklarını söyledi.

İl kongrelerine Başbakan Binali Yıldırım ile kendisinin katılmaya devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, mahalli seçimlerde elde edecekleri netice ne kadar iyi olursa 2019 Kasım'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine de o derece güçlü ve moralli gireceklerini belirtti.

- "Bu ümmetin birliği çok önemli"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsımıza yönelik destekleme kararını açıklamış olması da şüphesiz ki bir dayanışın, bir milli mutabakatın ne denli güçlü bir şekilde oluştuğunun ifadesidir. Bu vesileyle şahsım, partim ve milletim adına teşekkür ediyorum. Zira bu ümmetin birliği çok önemli. Birilerinin ülkemizin ve milletimizin geleceği ile ilgili karanlık senaryolar peşinde koştukları bir dönemde yapılan açıklama, yerli ve milli duruş sahiplerinin saflarını sıkıştırmaları bakımından önemli. Bu süreçte partili kardeşlerimden ricam, birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden en küçük bir taviz vermemeleri. Türkiye'yi sarsmak için önce AK Parti'yi sarsmaları gerektiğini bilenler şimdiden kolları sıvamış, kendilerince birtakım aktörleri de sahaya sürmeye başlamışlardır. Bunların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacak, kendi hedeflerimize odaklanacağız."

AK Parti olarak çalmadık kapı, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmayacaklarını, millete ne kadar çok giderlerse o derece iyi netice alabileceklerini söyleyen Erdoğan, 15 yıldır bunu yaptıklarını, 2019'da da buna devam edeceklerini aktardı.

"Gakkoşlar, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gece gündüz çalışmaya var mıyız?" diye soran Erdoğan, kongrede yeni görev alacaklara başarı diledi, bayrağı devredenlere de çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Kongreye, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Mehdi Eker, Mahir Ünal, Öznur Çalık, Vedat Demiröz, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ile milletvekilleri de katıldı.

(Bitti)





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :