AK Parti Düzce Milletvekili Keşir:

AK Parti Düzce Milletvekili Keşir:

"Halktan beslenmeyen bir siyasetin halka hizmet üretemeyeceği kanaatindeyim"

TBMM (AA) - AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, şehrin çöp alanıyla ilgili çalışmalar konusunda yerel yöneticiler, muhtarlar ve halkla temaslar yürüttüklerini belirterek, "Halktan beslenmeyen bir siyasetin halka hizmet üretemeyeceği kanaatindeyim" dedi.

Keşir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Düzce'deki katı atık bertaraf tesisinin, 3-4 haftadır gündemde olduğunu anımsatarak, konuya ilişkin hem yerel yöneticilerle hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle temaslarını sürdürdüklerini aktardı.

Burada iki önemli sorunun bulunduğunu belirten Keşir, "Çöp ve katı atık tesisinin olduğu bölgedeki vatandaşlarımızın şikayeti bizim için kıymetli. Bir de şehrimizin çöpünün bir şekilde toplanması gerekiyor. Bu da önemli bir yerel hizmet" diye konuştu.

Ankara'daki temasları sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir teknik ekibin, bugün Düzce'de, Hecinler, Hasanlar Köyü bölgesinde incelemeler gerçekleştirdiğini, İstanbul'dan da bir uzman ekibin yerinde çalışmalarda bulunacağını aktaran Keşir, şunları kaydetti:

"En sağlıklı bir şekilde, hem çevreye zarar vermeden, hem vatandaşlarımızı bu konuda mağdur etmeden, ama şehrin de ihtiyacını karşılayacak bir çözüm nasıl üretiriz, bunun üzerinde ekipler bugün çalışıyor. Orada yapılmış 15 milyon lirayı aşan bir yatırım var, düzenli depolama sahası olarak. Varsa eksiklerin tespiti, onların düzeltilmesi yolunda ne gerekiyorsa biz Ankara'da siyasi girişimlerle ve teknik ekipleri de yönlendirerek böyle bir çalışma yaptık. Bugün çalışan ekiplerin ortaya koyacağı rapor neticesinde de önümüzdeki yol haritasını belirleme şansımız olacak."

Vatandaşların şikayetlerinin kendileri için kıymetli olduğunu belirten Keşir, "Bizim, şehre hizmet üretirken, diğer tarafı mağdur etmek, küstürmek gibi bir durumumuz söz konusu olamaz" ifadesini kullandı.

Söz konusu bölgede, yerel yöneticiler ve muhtarlarla temaslarının olduğunu ve her hafta sonu Düzce'de bulunduğunu dile getiren Keşir, "Halktan beslenmeyen bir siyasetin halka hizmet üretemeyeceği kanaatindeyim" değerlendirmesinde bulundu.

Keşir, "Ama önemli olan çözüm üretebilmeniz. Çözüm ayağında ne yaptığınız önemli. Hergün orada olabilirsiniz ama Ankara'da bunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde aşamaları var. Onun için biz buradaki, bir anlamda mekik diplomasisi dediğimiz o mekanizmayı çalıştırmaya uğraştık. Bunun için önemli bir çaba sarf ettik" görüşünü dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :