AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Ensarioğlu:

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Ensarioğlu:

"HDP sıkışmış ve zor durumdadır. HDP'nin ön almazsa, siyaset üretemezse, bağımsız siyaset yapamazsa durumu zor''- ''(Terör saldırıları) Olaylar tamamen, Ortadoğu'daki egemenlik kurma gayretlerinin Türkiye'ye taşınmasıdır. Yani, Türkiye'nin Ortadoğu'daki e

DİYARBAKIR (AA) - AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, "HDP sıkışmış ve zor durumdadır. HDP'nin ön almazsa, siyaset üretemezse, bağımsız siyaset yapamazsa durumu zor'' dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Ensarioğlu, AA'nın çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ensarioğlu, Çözüm Süreci'nin tüm Türkiye'de büyük umutlar oluşturduğunu ve ciddi destek gördüğünü dile getirdi.

Ensarioğlu, terör örgütü PKK'nın seçimlerden sonra anlaşılmaz şekilde eylemlere başladığına işaret ederek, bu eylemlerin ilk defa dağlardan şehirlere, sivil alana taşındığını, saldırıların sokak aralarında, sivil vatandaşın yaşamını ve can güvenliği sıkıntıya sokacak şekilde yapılmaya başlandığına dikkati çekti.

"Siviller devlete karşı isyan ediyor, devlet sivilleri öldürüyor" algısının oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Ensarioğlu, sivillerin bu çatışmalarda öldürülüp, PKK'nın bunun üzerinden kaos yaratma gayretleri olduğunu kaydetti.

Terör olaylarının Türkiye'nin iç siyasetiyle ilgisi olmadığını ifade eden Ensarioğlu, "Olaylar tamamen, Ortadoğu'daki egemenlik kurma gayretlerinin Türkiye’ye taşınmasıdır. Yani, Türkiye'nin Ortadoğu'daki etkinliğini kırmak, İran ve o blokun etkinliğini arttırmaya yönelik bir hamledir. Maalesef PKK bu hamlenin bir parçası olmuştur" diye konuştu. 

- ''Bu savaş, Kürtlerin savaşı değil''

Galip Ensarioğlu, çeşitli olumsuzlukların yaşandığı 1990'lı yılların aksine sivil demokratik siyasetin önünün açıldığını, Kürt sorununu tamamen çözüldüğünü, Türkiye'nin demokratikleştiği bir dönemde, halkın bu savaşa ve gerekçelerine inanmadığını söyledi.

"Bu savaş Türkiye'nin, Kürtlerin savaşı değil" diyen Ensarioğlu, çatışmalarda en çok zararı Kürtlerin ve HDP'ye oy verenlerin gördüğünü belirtti.

Ensarioğlu, "Terör en çok HDP'ye oy verenlerin yaşamını zehir etti. İnsanların evlerini delik deşik etmişler. Sur ilçesinde, 'Evlerinizin kapılarını 24 saat kapatmayacaksınız' diye tehdit ediyorlar. Bu savaşı, şiddeti Kürtler kesinlikle kabul etmiyor. Bundan dolayı halk ciddi şekilde kızgın ve bunları sorguluyor. 1 Kasım'da da bu kızgınlık sandığa yansıyacak'' değerlendirmesinde bulundu.

- "HDP sıkışmış ve zor durumdadır"

"Türkiyelileşme vaadiyle başlatılan siyasetin iflasından sonra 'HDP'yi yi nasıl kurtarırız?' gayreti içine girildi" ifadesini kullanan Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kesim, 'Aslında kötü olan PKK yada YDG-H, iyi olan HDP'dir. Onları dinlemiyorlar. Aslında onlara karşı yaptılar bunu. Yeniden HDP'ye destek verin' diyor. Nerede HDP'ye destek verilmişse, orada hayatı zindan etmişler vatandaşa. HDP'nin oy almadığı yerlerde huzuru bozamamışlar. HDP'nin buna söyleyecek iki çift lafı olmalı. HDP cesur davranamadı ve siyaset yapamadı. Millet, 'Siyaset yapsınlar, Türkiyelileşsinler' diye oy verdi. Allah'tan HDP Türkiyelileşemedi. Bütün Türkiye'yi bu hale getirselerdi, ne yapardık? HDP sıkışmış ve zor durumdadır. HDP ön almazsa, siyaset üretemezse, bağımsız siyaset yapamazsa durumu zor.

Sürekli devlete, AK Parti'ye laf üretmekten ziyade, yanlışa da laf söyleyebiliyorsa o zaman HDP siyaset üretir ve bu sürece katkı sunar. Niçin Meclis'e girdiniz? Girin Meclis'te kıyameti koparın. Varsa söylediklerinizin doğru tarafı, çıkar siyaseti yaparsınız. Bunun için insan öldürülmez."

- "Sakallı olduğu için dindarları öldürdüler"

Kobani olaylarının yıl dönümüne ilişkin görüşlerini de aktaran Ensarioğlu, "Yasin Börü, vahşetin bir sembolü haline geldi. Kobani'yi, IŞİD'i bahane ederek, IŞİD'ın bile kabul etmediği her türlü yapıya, bütün dindarlara, mütedeyyinlere saldırdılar. Sakalı olduğu için insan öldürdüler. Dindarlara karşı bir saldırı vardı. Yasin Börü, onun için önemliydi. Cizre'deki o polisin, bizim de kabul etmediğimiz tavrına laf söyleyenler, keşke bu konuda da bir şeyler söyleselerdi. Yasin Börü kurşunlandı, balkondan atıldı, arabayla üzerinden geçildi ve yakıldı. Bir ölü bedene yapılamayacak ne varsa yaptılar. Keşke buna da iki çift laf söyleyebilselerdi. İşte o zaman insanlar sizin samimiyetinize güvenirdi" diye konuştu.

"Polisin yaptığına karşı çıkacaksın ama Yasin Börü'yü görmezden geleceksin" ifadesini kullanan Ensarioğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bir hafta önce Silvan'da roketle polisi öldürüp, cesedini yakanlara laf edemeyeceksin. Sadece kendine demokrat, insancıl olmakla bu işler olmaz. Biz Yasin Börü’yü katledenlere de Varto'da çıplak bedeni teşhir edene de laf söyleyeceğiz, gerekeni yapacağız, soruşturma açacağız. Silvan'da yine polis aracı geçtikten sonra bomba patlatılarak öldürülen çocuğa laf edemeyeceksiniz. Bismil'de roketle vurulan 9 yaşındaki kızı devletin boynuna koymaya çalışacaksınız. Bunlar kabul edilebilecek şeyler değil."

Ensarioğlu, HDP'ye yapılan bütün saldırıları şiddetle kınadıklarını ve failleri de yakalattıklarını, AK Parti'ye yapılan saldırıların hiçbirini HDP'nin kınamadığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı