Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı (2)

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı (2)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker: "HDP'ye saldıranlara da Van'da AK Parti milletvekili adaylarını taşlayan zihniyete de aynı şekilde hepsine karşıyız"- "Silahla, terörle hiçbir hak elde edilmez. Terör, şiddet ve silah meşru değildir. Biz barış

DİYARBAKIR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "HDP'ye saldıranları da Van'da AK Parti milletvekili adaylarını taşlayan zihniyete de aynı şekilde hepsine karşıyız" dedi.

Bakan Eker, beraberinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti'nin Diyarbakır milletvekili adaylarıyla bir otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Eker, AK Parti'nin, Türkiye'de yaşayan Türklerin, Kürtlerin, Zazaların, Lazların, Çerkezlerin, Boşnakların, Arapların refahı, huzuru, barışı, kardeşlik, kalkınma ve  istihdamı için bu seçimde de iktidar olacağını söyledi. 

Üç dönem milletvekili temsiliyeti için Diyarbakırlılara teşekkür eden Eker, milletvekili adaylarına destek istedi. 

Eker, AK Parti'nin herkes için eşsiz hizmetler verdiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"AK Parti'yi önümüzdeki dönem iktidarında bekleyen sadece çözüm süreciyle, huzura, barışa, kardeşliğe susamış Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları değildir. İslam adına cinayet işleyen DAEŞ çetesinden bıkmış, onlardan kurtulmak isteyen dünyanın değişik coğrafyalarında zalim rejimlerin elinde inim inim inleyen tüm İslam coğrafyası da umutla AK Parti'nin iktidarını bekliyor.  AK Parti'nin güçlü bir şekilde tekrar iktidara devam etmesini bekliyor."

Silahla terörle hiçbir hakkın elde edilemeyeceğini, terör, şiddet ve silahın meşru olmadığını vurgulayan Eker, barış içerisinde, kardeşlik duygularıyla meselelerin çözümünden yana olduklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Çözüm sürecinin yegane taşıyıcı siyasi gücü, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Kimse, AK Parti'nin güçlü iktidarı devam etmeden çözüm sürecini maalesef çözme umudu vermiyor. Parlamentoda bizim dışımızda 3 tane siyasi parti var. Bunların 2 tanesi Türkiye'de bugün Kürt meselesi varsa bu meselenin yaratıcısı ve bu meselenin maalesef ortaya çıkmasında büyük veballeri olan zihniyetin temsilcileridir. CHP ve MHP'nin zihniyeti, birleştirici ve kucaklayıcı olmamıştır. Türkiye'de insanların bir kısmının annelerinden öğrendikleri dili yasaklamaya varan uygulamalar, onların zihniyetlerinin eseri, ürünü olmuştur."

Eker, kimden gelirse gelsin terör ve şiddette karşı olduklarını vurgulayarak, terör ve şiddetle, barutun kokusuyla, silahın gölgesiyle çözülecek bir meselenin bulunmadığını dile getirdi.

Milletin, AK Parti'yi bunun için severek desteklediğini anlatan Eker, ''Millet AK Parti'yi hayır dualarıyla 3 dönem iktidara getirdiyse bunun sebebi AK Parti'nin medeniyet tasavvurudur. AK Parti'nin tarihten gelen birlik ve beraberlik duygularını besleyen barış kodlarıdır. Biz medeniyetimizin kodlarındaki barışın şifrelerini ne zaman ki unuttuk, bu ülkede kan dökülmeye başladı. Şimdi biz tekrar barışın şifrelerini hatırlayıp bunları tekrar hayata geçirmenin mücadelesi içerisindeyiz'' dedi.

- Çözüm süreci

Bölgede devam eden çözüm sürecinin, AK Parti'nin 12 Ağustos 2005'te Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır'da çözümün anahtarını eline aldığı gün başladığını anlatan Eker, ''Partimizi kapatmaya, e-muhtıralar vermeye kalktılar. 17 ve 25 Aralık darbe planları yaptılar. Karşımızda bir sürü çeteler, hain planlarla uygulamalara kalkıştılar. Ama biz yılmadık, devam ettik, inandık. Sevgili Diyarbakırlı kardeşlerim, yüreklerinin sızısı arşa alaya yükselmiş, gözyaşı dökmüş anneler, babalar, ben size sesleniyorum: Eğer Türkiye'de Kürt sorunu çözülecekse, barış içerisinde çözülecekse silahsız ve kansız terörsüz ve şiddetsiz çözülecekse inanın bunun için AK Parti'nin tek başına ve güçlü bir şekilde iktidara gelmesi gerekiyor. Keşke barıştan yana olanlar çok fazla olsaydı keşke biz bugün bu meseleyi çok daha kolay çözebilecek durumda olsaydık, ama maalesef dünyadaki siyaset de Ortadoğu'daki siyaset de bizim önümüze zaman zaman bu manada engeller koyuyor" diye konuştu.

Eker, AK Parti'nin Türkiye'de bir sistem değişikliği yapacak kadar güçlü bir şekilde iktidara gelmesi gerektiğine inandığını belirterek, mevcut sistemle sorunlarının çözülmesi, ekonomik refahın daha ileriye taşınması ve Kürt sorununu mevcut sistemle çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

- HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş edilmesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, HDP Genel Merkezi'ne silahla ateş edilmesini kınayarak, "HDP'ye saldıranları da Van'da AK Parti milletvekili adaylarını taşlayan zihniyete de aynı şekilde hepsine karşıyız" dedi.

Eker, sözlerini şöyle tamamladı:

''Adayları taşlıyorlar, biz geçmişte her seçimde neredeyse savaşa hazırlanır gibi girdik. Ama diliyorum ki bu seçimde hepimiz barıştan yana olalım. birbirimize tahammül edelim. Farklı görüşlere, zihniyetlere, anlayışlara da hoşgörü çerçevesinde yaklaşalım. Herkes vatandaşın demokratik tercihini ortaya koymasına saygı göstermeli, bunun için hep birlikte ele ele çalışmalıyız. Bu şehir barışın kalbidir. Bu şehir Diyarbekir'dir, barışın kalbi burada atar. bin sene burada Ermeniyle, Süryaniyle, Kürtle, Türkle, Arapla, Yahudiyle barış içinde yaşadı. Dün Kürtlerin varlığını inkar edenlerin zihniyeti burada kavga çıkardı. Aynı zihniyetin bir başka forumdaki zihniyet akrabaları da bugün kendilerinden başkasına hayat hakkı olmasına rıza göstermiyorlar.''

Eker, daha sonra milletvekili adaylarının tanıtımını yaptı.

(Bitti)

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı (2)

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı (2)

Kaynak:Haber Kaynağı