AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Külünk:

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Külünk:

"Türkiye artık üzerinde ameliyat yapılacak ülke değildir"

AMSTERDAM (AA) - AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye’nin siyasi, iktisadi ve uluslararası ilişkiler bağlamında yeni bir dönemi yaşadığını belirterek, "Türkiye artık üzerinde ameliyat yapılacak ülke değildir" dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da verdiği iftara katılan Külünk, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin iç dinamiklerindeki farklılıkların kaşınıp, çatışma üretilerek kontrol altına alınacak bir ülke olmadığını dile getirdi.

“Türkiye artık birilerinin efendilik yapıp, Ankara’da birilerini köleleştirip o köleler üzerinden siyaseti şekillendirdikleri bir ülke değildir. Türkiye artık üzerinde ameliyat yapılacak ülke değildir” diyen Külünk, şöyle konuştu:

“Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi artık eski Türkiye yok. Yepyeni bir Türkiye var her anlamda. Demokratikleşme, özgürleşme, zenginleşme sürecinde olan güçlü bir Türkiye var. Türkiye, yolunda kararlılıkla yürüyecek bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye nereye yürüdüğünün farkında. 12 yıllık süreçte Türk siyasetinin kimyasını değiştiren bir akılla üç yıl sonrasını, beş ay sonrasını görmeyen bir Türkiye’den 2023’ü hatta 2053, 2071’i konuşan bir Türkiye’yiz artık. Bu, bu milletin bize yüklediği bir misyondur ve bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun gereğini yerine getiren bir iktidar, bir Türkiye ve bir lider var.”

Külünk, Türkiye’nin batının tabiriyle "zapt edilemeyen" bir ülke konumunda bulunduğuna dikkati çekerek, bu süreçte birlik ve beraberliğin oldukça kıymetli olduğunu ifade etti.

Avrupa’daki Türklere kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Külünk, “Bu büyük Türkiye mücadelesinde bize verdiğiniz omuzdan dolayı, başbakanımıza sahip çıkışınızdan dolayı, bu mücadelede onu yalnız bırakmayışınızdan dolayı ben Türkiye adına sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

-Cumhurbaşkanlığı seçimi-

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Külünk, bu kapsamda Avrupa’daki Türk vatandaşlarının ilk kez Türkiye’deki seçimler için oy kullanacağını hatırlattı.

Zorluklara rağmen Avrupalı Türklerin sandığa gitmesini arzuladıklarını kaydeden Külünk, şöyle devam etti:

“Birtakım iyi niyetli düşünülmüş ancak sahaya yansıması negatif olan randevu sistemi ve beraberindeki oy kullanma bölgelerinin uzaklığına rağmen Avrupalı Türklerin sandığa fazlasıyla ilgi göstereceğinden, sandığa gitme noktasında iradesini ortaya koyacağından hiç tereddüt etmiyoruz. Ve ilk kez oy kullanırken inşallah 2015 seçimlerinden sonra Avrupalı Türklerin de artık seçilme hakkının da alınabilmesi yolunda Türkiye’ye yönelik gayretlerini yoğunlaştırması gerektiğine inanan bir kardeşinizim. Avrupalı Türklerin zorluklara rağmen sandığa gitmesini arzu ediyoruz. Çünkü 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’de bir ilke imza atacak. İlk kez halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı, bir devlet başkanı Çankaya’da görev yapacak. Oturan değil koşan, Türkiye’nin bütün meseleleriyle birlikte olan, Türkiye’nin yükseliş liderliğini gerçekleştiren bir Çankaya’ya inşallah hep birlikte irademizi ortaya koyarak hizmet edeceğiz.”

UTED-Hollanda Başkanı Mehmet Salih Kaya ise 2004 yılında lobi faaliyetleri yapmak üzere kurulan UETD’nin örgütlenme çabalarının devam ettiğini söyledi. Hollanda genelinde 8 şehirde şubelerinin olduğunu anlatan Kaya, sene sonunda bu sayıyı 20’ye çıkarmayı hedeflediklerine işaret etti.

İftara Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve Amsterdam Başkonsolosu Ahmet Yazal’ın yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Hollanda’daki bazı Türk kökenli siyasetçiler de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı