AK Parti Denizli Milletvekili Özkan:

AK Parti Denizli Milletvekili Özkan:

"Mısır'da alçak darbenin dördüncü yılında bu geçici rejimi ve darbeyi tekrar şiddetle kınıyoruz. Mısır halkının meşru Cumhurbaşkanı Mursi, derhal serbest bırakılmalı ve görevine dönmeli"

TBMM (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, "Mısır'da alçak darbenin dördüncü yılında bu geçici rejimi ve darbeyi tekrar şiddetle kınıyoruz. Mısır halkının meşru Cumhurbaşkanı Mursi'nin derhal serbest bırakılması ve görevine dönmesi gerektiğini ifade ediyoruz." dedi.

Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 3 Temmuz 2013 tarihinde Mısır'ın meşru yönetimine yönelik darbe girişiminde bulunulduğunu ve halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırıldığını hatırlattı.

Mursi'nin, Müslüman Kardeşler cemaatinin önde gelen temsilcileriyle birlikte gözaltına alındığını ifade eden Özkan, ardından yaşanan gelişmelere dikkati çekti.

Mısır'da gerçekleştirilen bu darbe ve sonrasındaki hukuksuzlukları, Batının iki yüzlü bir yaklaşımla görmezden geldiğini söyleyen Özkan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, hükümeti ve aziz milletiyle her zaman emperyalistlerin, diktatörlerin, darbecilerin, teröristlerin karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Mısır'da alçak darbenin dördüncü yılında bu geçici rejimi ve darbeyi tekrar şiddetle kınıyoruz. Mısır halkının meşru Cumhurbaşkanı Mursi'nin derhal serbest bırakılması ve görevine dönmesi gerektiğini ifade ediyor, başta Avrupa ve ABD olmak üzere batı dünyasını iki yüzlü tutumlarından vazgeçerek, tüm dünya milletleri için darbecilerin, cuntacıların, teröristlerin karşısında, demokrasinin, hukukun ve özgürlüğün yanında olmaya davet ediyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :