Ak Parti Denizli Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı

Ak Parti Denizli Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Yarını bile göremeyenler, bol kepçeden savururken, AK Parti 2023'ün planlarını yapıyor; yetmedi, AK Parti 2053'ün, 2071'in planlarını yapıyor"

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP'nin seçim beyannamesine ilişkin, "yarını bile göremeyenlerin, bol kepçeden savururken, AK Parti'nin 2023'ün, 2053'ün, 2071'in planlarını yaptığını" söyledi.

Zeybekci, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Denizli milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşların ve İslam aleminin, Kutlu Doğum Haftası ve Regaip Kandili'ni tebrik etti.

Kutlu Doğum Haftası'nın ve mübarek gecenin yaşandığı güzel günlerin, İslam topraklarını bir beyaz örtü gibi örtmesini dileyen Zeybekçi, İslam coğrafyasında akan kanın durmasını, göz yaşlarının dinmesini temenni etti. 

Zeybekci, Türkiye'nin 2002 yılında iş başına gelen AK Parti iktidarıyla çok başka bir noktaya geldiğini ve İslam'ın sancaktarlığını yapan bir ülke olarak, tüm kardeş coğrafyaların işaret aldığı, ölçü aldığı bir ülke olduğunu, yakın zamanda bütün sıkıntıların da bunun için yaşandığını dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Türkiye, 2013'ün 14 Mayıs günü IMF'nin bütün borçlarını ödedi ve IMF'ye dedi ki, 'haydi işine kardeşim, bir daha görüşmeyelim, haydi güle güle. Bak şu kartvizitimi de cebine koy, para lazım olursa gel'. Türkiye şimdi artık IMF'ye borç veren ülkeler noktasında. Artık Türkiye IMF'nin icra direktörleri masasında, yani yönetenler masasında oturuyor artık. Nereden nereye geldik. 2001-2002'de benim ülkemde faizler gecelik yüzde 7 bindi. Kim ödüyor, bu millet ödüyor. 2001-2002'de Türkiye'nin ekonomisini IMF şefleri yönetiyordu. Baktı gördü olmuyor, Dünya Bankası'ndan ekonomi bakanı gönderdi. Şimdi duyduk ki, CHP, Dünya Bankasının memuru olan o ekonomi bakanına demiş ki, 'bize lazım olacaksın, lazım olduğunda gelir misin' diye sormuş. Alıştılar ya... Bu millet, inşallah o günleri bir daha görmeyecek. Bu millet bir daha birileri tarafından yönetilmeyecek. Bu milletin bankalarına el konulmayacak." 

- "Milletin emanetini namus bilenler var artık"

AK Parti iktidara gelmeden önceki koalisyon hükümetinin Halk Bankası'nı ve Ziraat Bankası'nı kapatma, Vakıflar Bankası'nı da satma sözü verdiğini belirten Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bugün yeni yeni anlıyoruz neden acaba Halk Bankası'nı ve Ziraat Bankası'nı kapatmak istediler diye. Bu millet 2002'de ilk defa 'one minute (bir dakika)' dedi. 'Söz de, karar da milletin' dedi. Milletin evlatları, hizmetkarları göreve geldi. 'Muhtar bile olamaz' dedikleri baş hizmetkarımız Recep Tayyip Erdoğan, 2003 Mart ayında seçildikten sonra, 'Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın kapatılmayacağını, Vakıflar Bankası'nın da satılmayacağını' söyledi. Her birinin yıllık 20 milyar görev zararı olduğu söylenen Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın her biri 20 milyar hazineye gelir aktaran bankalar haline geldi çünkü milletin emanetini namus bilenler vardı artık, milletin emanetini peşkeş çekenler değil."

-"Yeni Türkiye yolunda, yeni bir dönem" 

Zeybekci, 7 Haziran seçimiyle yeni Türkiye yolunda yeni bir çağın, yeni bir dönemin başlayacağını ifade ederek, "Bırakın namerde, merde bile muhtaç olmayacak bir Türkiye başlıyor artık" dedi.

AK Parti olarak bugüne kadar gösterdikleri başarının, yeni dönemde yapacaklarının teminatı olduğunu ancak bu geçişte tehlikelerin de bulunduğunun unutulmaması gerektiğini dile getiren Zeybekci, şunları söyledi: 

"Bizim yarimiz güzel, Türkiyemiz, dünyanın en güzeli. Dünyanın orta yerinde, bütün güzelliklerin ortasında. Sizin Türkiyeniz o kadar güzel oldu mu, sizin milletiniz o kadar güzel oldu mu, tabii ki başınız derde girer. Biz o derde razıyız. Biz o derde varız, biz o derde can fedayız. Biz bu yola, beyaz gömleğimizi giyerek çıktık. Birileri gibi şapkasını bırakıp kaçmak için çıkmadık, koyup gitmedik. Biz, bu ülkeyi sokakta bulmadık. Biz, bu milleti bir yerlerden devşirmedik. Bu millet, büyük millettir, mübarek millettir. Bu millet bin yıldan beri İslam'ın sancaktarlığını yapmaktadır."

- "Onlar bol kepçeden savururken, biz 2071'i planlıyoruz" 

Zeybekci, AK Parti olarak millete ve Türkiye'nin geleceğine inandıklarını ifade ederek, "Yarını bile göremeyenler bol kepçeden savururken, AK Parti 2023'ün planlarını yapıyor; yetmedi, AK Parti 2053'ün, 2071'in planlarını yapıyor" dedi. 

İktidar yoluna çıkarken "yapacaklarımıza hayaliniz bile yetişemez" dediklerini hatırlatan Zeybekci, "Allah'a hamdolsun, bugün yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez. Rüyalarında bile göremezler. Sizin desteğinizle, dualarınızla bunları yaptık. Siz olmasaydınız hiçbir şey olmazdı, taş taş üstüne koyamazdık, yaptırmazlardı. Siz kardeşlerim, yanımızda olduğunuzdan, arkamızda durduğunuzdan onlar etrafımızdan dahi geçemediler" diye konuştu.

- "Silah zoruyla oy alıyorlar" 

AK Parti'nin bu hizmet bayrağını bırakma ihtimali olmadığını görenlerin, "çamur atma" yoluna gittiklerini, bunun son örneğinin de Ağrı'daki terörist saldırıda yaşandığını anlatan Zeybekci, şunları kaydetti: 

"Çözüm süreci, kardeşlik... AK Parti vücudunu koydu bu projenin altına. Recep Tayyip Erdoğan siyasi hayatını koydu bu projenin altına, yeter ki kardeş kanı akmasın, yeter ki artık anaların gözyaşı dinsin diye, artık bu ülkede bu topraklarda hiç kimse yas tutmasın diye. Hamdolsun bir noktaya doğru gidiyor ve birilerinin ödü kopuyor. Çünkü hayatları bu. Hayatları terör üzerine. Onun için Ağrı'da saldırarak, bizim askerimize şu mesajı vermeye çalıyor, 'hala elimde silah var haa' diyor. Çünkü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da o kırda, kırsalda, o dağda, o mezralarda silah dayayarak oy alıyorlar insanlardan. Onun ortadan kalkacağını gördükleri için panikle silah gösteriyorlar. Bunları yapmaya devam edecekler. Ankara'da genel merkezlerine silahlı saldırıda bululundu, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Çünkü bu da bir oyundur. Bu, asıl proje sahiplerinin de oyunudur. Bu da onları kullananların oyunudur. Bu oyunlara gelmeyeceğiz, bunlara hazırlıklı olun."

-"Bedduacıların bedduası tutmayacak"

Zeybekci, yapılan anketlere bakıldığında, hangi siyasi partiden olursa olsun katılımcıların yüzde 80'inin AK Parti iktidarıyla yakalanan siyasi istikrarın devam edeceği yönünde görüş bildirdiğinin görüldüğüne işaret ederek, şöyle konuştu: 

"Allah'ın izniyle siyasi istikrar da devam edecek, bedduacıların bedduası tutmayacak, ekonomik istikrar da devam edecek. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye kapısına gelip 'ihtiyacım var' diyenlere 500 milyon dolar, 1 milyar dolar kredi açan bir ülke haline geldi. Allah'ın izniyle bunların hiçbirisi olmayacak. Bu oyunlar devam edecek, daha başka şeyler de olacak. Allah beterinden saklasın ama hükümetimiz bununla ilgili de tedbirini alıp bunları çok yakından takip etmeye devam ediyor."

Zeybekci, konuşmasının sonunda  Demokrat Parti'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Buldan Belediye Meclis Üyesi İbrahim Tokgöz'e parti rozetini taktı.

Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak ile milletvekili adayları Osman Yüceliş, Emin Okkaya, Peral Uluköy ve partililer katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı