AK Parti Denizli 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Denizli 5. Olağan İl Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3)

DENİZLİ (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dünyada adaleti ikame edene kadar, zalime karşı elif gibi dimdik durmaya devam edeceğiz. Zalim kimlik değiştirse maske taksa hangi kimlikle gelirse gelsin, hangi maskeyle gelirse gelsin, o maskeyi indirecek, adaleti haykırmaya devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, Denizli'de, partisinin Hasan Güngör Spor Salonu'ndaki il kongresine katıldı.

Bir aylık programında gittikleri şehirleri, yaptıkları açılışları anlatan Davutoğlu, "Bizde rehavet yok. Bizde Türkiye'nin doğusuna da batısına da kuzeyine de güneyine de giderek nakış nakış, ilmek ilmek kardeşlik dokumak var" diye konuştu. 

Denizli'deki coşkudan çok etkilendiğini dile getiren Davutoğlu, ziyaret ettiği tüm illerde aynı heyecanı gördüğünü söyledi. 

Başbakan Davutoğlu, Denizli'deki coşku ve heyecanın bugün Somali'de, Gazze sokaklarında, Saraybosna'da, Orta Asya derinliklerinde, Afrika sahrasında da yaşandığını belirterek, şöyle konuştu: 

"Oradaki her bir kardeşiniz Türkiye'deki her bir gelişmeyi takip ediyor ve Türkiye'deki gelişmelere sırtını dayıyor. Buradan Filistin'e de selam edelim. O mazlum milletlerin tümüne selam olsun. Madem ki Denizlili efeler böylesine aşkla ayaktadır, dünyada adaleti ikame edene kadar, zalime karşı elif gibi dimdik durmaya devam edeceğiz. Zalim kimlik değiştirse maske taksa hangi kimlikle gelirse gelsin, hangi maskeyle gelirse gelsin, o maskeyi indirecek, adaleti haykırmaya devam edeceğiz."

Başbakan Davutoğlu, Denizli'ye her türlü hizmete yapmaya kararlı olduklarını ifade ederek, kentteki yatırımlara ilişkin bilgi verdi. İldeki kütüphanenin depremden hasar gördüğünün söylendiğini, onun yerine 3 bin metrekarelik kütüphane yapacaklarını bildirdi. 

-Yatırımlar-

Denizli'ye 12 yılda 9 milyar liralık yatırım yaptıklarını, çok geniş imkanlarla Denizli'ye hizmeti vazife bildiklerini aktaran Davutoğlu, Denizli'nin de AK Parti'ye, hükümetlerine hep sadakat gösterdiğini, kendilerinin de Denizli'ye hizmeti borç bildiklerini belirtti. Davutoğlu, "İlçelerimize hastaneler ve en iyi şartlarda sağlık merkezleri açtık. Adliye saraylarını yeniledik. Denizli'deki değişimi herkes gözlüyor" diye konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi Denizli'ye yeni bir istikbal çizmenin vaktidir. Dün İzmir'de bazı müjdeleri paylaştım, Manisa'da paylaştım. İnşallah Ege'nin hinterlandında, Ege'nin İzmir ile irtibatını kuran şehir olarak, Ege'nin İç Anadolu ile bağını kuran şehir olarak Denizli, çalışkan Denizlililerin eliyle önümüzdeki dönemde yükselen bir şehir olacak inşallah. Bin 205 yataklı bir şehir hastanesini yapıyoruz. Aydın-Denizli otoyolu tamamlanıyor. İzmir-Aydın-Denizli üzerinden Antalya'ya otoyolla bağlanıyoruz. Denizli ticaret hattıyla İzmir'e, diğer yönüyle de Antalya'ya turizm hattıyla bağlanacak. Yönünü batıya döndüğünde yükselen bir ticaret-sanayi şehri olacak, yönünü güneye, Antalya'ya döndüğünde buraya gelen her turistin ziyaret etmek istediği bir turizm merkezi olacak. Yönünü İç Anadolu'ya döndüğünde, çevresine baktığında da bir tarım şehri olarak yükselmeye devam edecek. Denizli'nin geleceği parlaktır. İnşallah 2023 programı çerçevesinde de İzmir-Denizli-Antalya demiryolunu da tamamlamaya çalışacağız. Bütün bunlarla Denizli'yi, bu yörük  diyarını, vatana sadakatiyle şan sahibi olmuş bu güzel şehri ihya edeceğiz, inşa edeceğiz, merkez bir şehir haline getireceğiz."

Davutoğlu, depremden zarar gören kütüphanenin ile yakışır şekilde, 3 bin metrekarelik bir alanda yeniden yapılması yönünde talimat verdiğini bildirerek, "Denizli irfan diyarıdır, Denizli her haliyle bize öncü bir şehirdir. Denizli'ye sahip çıkacağız" dedi.

İnşaatı devam eden Cindere Barajı'nın da en kısa sürede bitirileceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Ulaşım, ticaret, sanayi, tarım, turizm ve kültür ile irfan Denizli'de buluştu, buluşacak Allah'ın izniyle" diye konuştu. 

Davutoğlu, şehrin merkezinde kalan Denizli Stadyumu yerine yeni bir stat yapılması yönünde çalışmalar yürüteceklerini bildirdi. 

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah, geçen sene Türkiye'ye kurulan kumpaslar karşısında, AK Parti'yi  durdurma çabaları karşısında, 7 Haziran'da Denizli'den gür bir ses vermeye hazır mısınız? Bu gür sesle 'Yeter, söz de karar da sadece millete aittir' demeye hazır mısınız? Birilerinin kale gibi gördüğü şehirleri, bizim kalemiz, milli iradenin kalesi yapmak üzere Denizli'den ses vermeye hazır mısınız? Sizden en az yüzde 60 istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu hedefe yaklaştınız. Ama yüzde 60 almaya hazır mıyız? Denizli'de yüzde 60'ı, 65'i bulmak için yollara düşmeye, her bir Denizliliyi kucaklamaya onları bağrımıza basmaya hazır mıyız? Hanım kardeşlerime soruyorum, Türk tarihinin en büyük hanım kahramanı Haçlı ordularını durduran Yıldız Bey'in kızı Fatma Hanım'ın torunlarına, bütün hanım kardeşlerimize Denizli'de ulaşmaya hazır mısınız? Onlara İstiklal Mücadelesi ile birlikte istikbal mücadelesinin müjdesini vermeye hazır mıyız? Yüzde 60'ı almaya hazır mıyız? Allah sizden razı olsun."

Başbakan Davutoğlu, partisinin olağan kongresinin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını, "Allah yolumuzu, akıbetimizi hayreylesin, menzilimizi milletimizin menziliyle buluştursun" sözleriyle bitirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de kongredeki konuşmasına, Davutoğlu'nu, 'Denizlimize, evinize, obanıza hoşgeldiniz" ifadesiyle selamlayarak başladı. Denizli'nin AK Parti'ye kurulduğu andan itibaren sahip çıktığını, kentin hizmeti ve hizmetkarlığı gördüğünü belirten Zeybekci, Denizli'nin, idare edenlerin, hükmedenlerin yerine hizmet edenleri, hizmetkar olanları tercih ettiğini söyledi.

AK Parti döneminde yapılan hizmetlerin ardından kentin Denizlililere yakışan bir hale geldiğini belirten Bakan Zeybekci, "Bizim tek bir amacımız vardı bu şehire hizmet etmek, hizmetkar olmak" diye konuştu. Denizli'nin geleceğin şehirlerinden biri olacağını ifade eden Zeybekci, "Ülkemiz artık kimsenin önünde eğilmiyor, ülkemizde artık IMF memurları ülkemizin başbakanını, bakanlarını hizaya dizmiyor" dedi. 

Zeybekci konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek'in, "Zindandan Mehmet'e  Mektup" şiirinin son bölümlerini salondakilerle söyleyerek tamamladı.

-Notlar-

Başbakan Davutoğlu, kongrenin yapıldığı Hasan Güngör Spor Salonu'na gelişinde salon dışındaki vatandaşlarca coşkuyla karşılandı. Burada bekleyenlere, parti otobüsünün üzerinden kısa bir selamlama konuşması yapan Davutoğlu, "Dünyanın hiçbir yerinde başınızı eğdirmeyeceğiz. Ülkemizin her bir köşesine hizmet edeceğiz ama bir an bile rüyalarımızdan, hayallerimizden Denizliyi ve Denizlileri çıkarmayacağız. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, gücümüzü daim eylesin. Devletimize, milletimize zeval vermesin. Dünyanın her yerinde al bayrağı dalgalandırma şerefine nail eylesin. Bizi milletimizden, milleti bizden ayırmasın. Her zaman başımızı dik, zaferimizi daim eylesin. Yolumuzu hayırlı, menzilimizi akibetimizi hayır eylesin" dedi.

Davutoğlu, daha sonra geçtiği salonda, Türk bayrakları, AK Parti flamalarıyla karşılandı. Kürsünün bulunduğu platforma çıkarak eşi Sare Davutoğlu ile salondakileri selamlayan Başbakan Davutoğlu'na salondakiler coşkuyla karşılık verdi. Salondakiler bu sırada, sözleri Başbakan Davutoğlu için uyarlanan  "Kiziroğlu Mustafa Bey" türküsüne de eşlik etti.

Davutoğlu'nun konuşması zaman zaman "Denizli seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme Denizli seninle", "Paralele karşı omuz omuza" sloganlarıyla kesildi.

Kongrenin yapıldığı salonda Türk bayrağı, Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu posteri yer aldı. Balonlarla da süslenen salonda, "Usta'nın çırakları, Hoca'nın talebeleri, Asım'ın nesli, dindar gençliğiz", "Zalime karşı 'elif' gibi dimdik durur, Allah'a karşı 'vav' gibi eğiliriz", "Dik dur eğilme AK Gençlik seninle" yazılı pankartlar yer aldı. 

Kongreye AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Öznur Çalık ile Denizli ve bazı bölge milletvekilleri de katıldı. 

(Bitti)

Kaynak:Haber Kaynağı