AK Parti Çankırı 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Çankırı 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (3)- "Türkiye'nin güven ve istikrarı, milletin refahı ve huzuru için canı gönülden, durmadan, yorulmadan çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Türkiye, güven içinde, istikrarla kalkınmasını sürdürece

ÇANKIRI (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin güven ve istikrarı, milletin refahı ve huzuru için canı gönülden, durmadan, yorulmadan çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini belirterek, "Hiçbir insanımıza, hiçbir şehrimize, hiçbir bölgemize ayrımcılık yapmadık. Türkiye'yi hep bir bildik, beraber bildik, birlikte Türkiye gördük." dedi.

Partisinin Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'ndaki Çankırı 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Yıldırım, 2002'de 6 bin kilometre bölünmüş yol olduğunu anımsatarak, 15 yılda 20 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol yapıldığını ve bunun 26 bin kilometreye çıkarıldığını söyledi.

Türkiye'de 80 yılda 6 bin, 15 yılda ise 20 bin kilometre yol yapıldığını belirten Yıldırım, "İşte AK Parti'nin farkı bu." dedi.

Hava yollarını halkın yolu haline getirdiklerini ifade eden Yıldırım, 2002'de uçuşa açılan havaalanı sayısının 26 olduğunu ve bugün bu sayının 55'e çıkarıldığını vurguladı.

Yıldırım, İstanbul'u havacılıkta uluslararası merkeze dönüştürecek dünyanın en büyük havalimanının, gelecek yıl sonunda açılacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin güven ve istikrarı, milletin refahı ve huzuru için canı gönülden, durmadan, yorulmadan çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Türkiye, güven içinde, istikrarla kalkınmasını sürdürecek.

Biz kendimizi, milletin efendisi değil, milletin hizmetkarı olarak görüyoruz. Bizim anlayışımızda insan vardır. 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin.' anlayışı vardır. Bu milletin yüzünü güldürmek, hayır duasını almak için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim için en büyük ödül milletimizin hayır duasıdır.

Hep söylüyoruz. Biz, Türkiye'nin umudunu, itibarını, aşını, ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız. Bizim siyasetimiz, milletimizi, ülkemizi, bölgenin parlayan yıldızı haline getirmektir. 80 milyon insanımızın, 81 ilimizdeki her vatandaşımızın sorumluluğunu üzerimizde taşıdığımızın farkındayız. Hiçbir insanımıza, hiçbir şehrimize, hiçbir bölgemize ayrımcılık yapmadık. Türkiye'yi hep bir bildik, beraber bildik, birlikte Türkiye gördük."

- "Bine yakın konutun da yakında temeli atılacak"

Başbakan Yıldırım, 15 yılda Çankırı'nın da ihmal edilmediğine dikkati çekerek, "Bütün Türkiye'de olduğu gibi Çankırı'ya da hizmetlerimiz hız kesmeden devam etti. 15 yıl içinde güzel Çankırı'mıza 8,5 milyarlık yatırım ve destek sağladık." diye konuştu.

Yaklaşık 4 bin konutun yapılarak hak sahiplerine verildiğini anlatan Yıldırım, şimdi de bine yakın konutun yakında temelinin atılacağını belirtti.

Yıldırım, Çankırı'ya 534 yeni derslik yapıldığını, 11 sağlık tesisinin yapılarak hizmete alındığını ifade ederek, kentte üniversite açtıklarını ve bugün bu üniversitede 15 bin 500 öğrenciye ulaşıldığını söyledi.

2002'de sadece 18 kilometre bölünmüş yol yapıldığını ifade eden Yıldırım, 15 yılda bunun üzerine tam 218 kilometre bölünmüş yol yaptıkları bilgisini verdi.

- "Biz, medeniyet dünyasının ülkesiyiz"

Başbakan Yıldırım, Ilgaz Tüneli'nin bir hayal olduğunu ancak hayali gerçeğe dönüştüren hareketin adının AK Parti olduğunu söyledi.

Çankırı ve Kastamonu arasında artık Ilgaz Dağı'nda 2,5 saatin geçmeyeceğini, 1,5 saatte hiç yolda kalmadan Kastamonu'ya ve Kastamonu'dan Çankırı'ya gelinebileceğini ifade eden Yıldırım, yol ve suyun medeniyet olduğunu vurguladı.

Yıldırım, "Biz, medeniyet dünyasının ülkesiyiz. Bu millet, her şeyin en güzeline layıktır." diye konuştu. İşsizliğin en az yaşandığı ilin Çankırı olduğunu vurgulayan Yıldırım, 2007'de kente doğalgazın getirildiğini anımsattı.

Hayvancılık ve tarım destekleri, sulamaya açılan alanlar ile ormancılık faaliyetlerine ilişkin de bilgi veren Yıldırım, "Türkiye'ye, Çankırı'ya hizmeti ibadet bildik ve bu hizmetleri tamamladık. İnşallah, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını, çok daha güzel işleri birlikte yapacağız." dedi.

Konuşurken sesi kısılan Yıldırım, "İnat da bir murattır. Sesim benimle mücadele veriyor, ben de onunla mücadele edeceğim. İnşallah sesim çıkmasa da gönlümden gelen sesle sizlere hitap etmeye devam edeceğim." dedi.

- "Türkiye'nin geleceği için umudumuzu, heyecanımızı asla kaybetmedik"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, hiçbir gücün kendilerini çıktıkları kutlu yoldan döndüremeyeceğini vurgulayarak, "Bütün engelleri, tek tek, bugüne kadar nasıl kaldırdıksa bütün engellere rağmen güzel hizmetleri nasıl milletimizle buluşturduksa bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.

"Biz adalet ve kalkınma isteyen, huzur isteyen, barış isteyen, güven ve istikrar isteyen, demokrasisini geliştiren 80 milyon vatan evladının mutlu ve müreffeh olduğu bir Türkiye sevdalısıyız." ifadelerini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Görevi ne olursa olsun, her arkadaşım, gecesini gündüzünü Türkiye'ye, ülkesine ve bu millete seferber etmiştir. Gençlik kollarımız, kadın kollarımız, ana kademe, genel merkez yöneticilerimize kadar hepimiz, her an Türkiye'nin sorumluluğuyla milletin emanetine sahip çıktık. Bu kutlu emaneti şerefle taşıyan her yol arkadaşımla, AK Parti davasına inanan her kardeşimin aynı şuurda olduğundan eminim.

Türkiye'nin geleceği için umudumuzu, heyecanımızı asla kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Her zaman bir olacağız, beraber olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Allah'ın izniyle daha nice güzel günleri hep birlikte göreceğiz. Cenab-ı Allah, bizi bu millete mahcup eylemesin ve Türkiye'nin yolunu her daim açık etsin. Başından beri bu kutlu yolculukta, bu davaya hizmet eden, bugün aramızda olmayan, vefat eden bütün kardeşlerimi de rahmetle, şükranla anıyorum. Mekanları cennet olsun."

Yıldırım, yeni görev alacak partililere de seslenerek, "Başta il başkanımız olmak üzere, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve bütün yol arkadaşlarıma da üstün başarılarının devamını diliyor, hepinizi bu duygu ve düşüncelerle, sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun." diye konuştu.

- Notlar

AK Parti Çankırı 6. Olağan İl Kongresi'ne Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını yaptığı spor salonuna gelmeden önce dışarıda kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

Salondaki "İkinci istiklal mücadelesinin karargahından Ilgaz fatihine selam olsun", "Dik dur, eğilme, yarenler hep seninle" yazılı afişler dikkati çekti.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :