AK Parti Çankırı 5. Olağan Kongresi

AK Parti Çankırı 5. Olağan Kongresi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "(Eş-Şebab örgütü) Onlar, Türkiye'nin Afrika'ya açılmasından çekinen birtakım ülkelerin istihbaratlarının taşeronudur. Türkiye'nin Afrika'ya açılmasını engellemeye çalışıyorlar. Eş-Şebab ile paralel örgüt arasında b

ÇANKIRI (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Somali'deki Eş-Şebab örgütünün Türkiye'nin Afrika'ya açılmasını engellemeye çalıştığını belirterek, "Eş-Şebab ile paralel örgüt arasında bu bakımdan hiçbir fark yok. Her ikisi de batılı birtakım istihbarat örgütlerinin taşeronu, aynı noktadan talimat alıyorlar. Somali'deki Eş-Şebab neyse paralel de odur." dedi. 

Şahin, partisinin Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda düzenlenen 5. olağan il kongresinde, Türkiye ekonomisinin kendi dönemlerinde iyi yol katettiğini söyledi. 

Türkiye'nin "veren el" konumuna geldiğini vurgulayan Şahin, "Eğer Türkiye ekonomisi son 12 yıl içinde 3,5 misli büyümüşse kişi başına düşen milli gelir 3 bin 500 dolarlardan 10 bin dolarları gelmişse bunda en büyük pay sizin. Türkiye, alan el olmaktan çıkıp veren el haline gelmişse ve dış yardımlarda şu anda dünya 4. konumuna yükselmişse bunda da en büyük pay AK Parti'ye her seçimde güçlü destek veren milletindir" dedi.

- "Somali'deki Eş-Şebab neyse paralel de odur."

"Dış yardım bakımından milli gelire oranladığımızda Türkiye şu anda dünya birincisi. 2014 yılında 2,5 milyar dolar dış yardımda bulunduk" diyen Şahin, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti olarak ve devlet erkini kullanan AK Parti olarak dünyanın neresinde mazlum varsa oraya gidiyoruz. Afrika'ya önemli yatırımlar yapıldı. Bunlar engellenmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yaptığı yatırımların açılışı için Somali'ye gitti. Türk heyetinin kalacağı otelin önünde canlı bomba patladı. Daha önce Türk büyükelçiliğine saldırıda iki güvenlik görevlimiz şehit olmuştu.

Bir ülke düşünün bir ülkeye yardım ediyor. Oradaki bir örgüt, 'sen buraya gelme, seni istemiyoruz' diyor. Kim bu örgüt? Dini kullanan din maskeli El Kaide'nin kolu Eş-Şebab isimli bir örgüt. Bunlar, Somali'nin menfaatini düşünseler Türk heyetini alkışlarlar. Onlar, Türkiye'nin Afrika'ya açılmasından çekinen birtakım ülkelerin istihbaratlarının taşeronudur. Türkiye'nin Afrika'ya açılmasını engellemeye çalışıyorlar. Tayyip Erdoğan'ın Somali'ye gitmemesi için çalışıyorlar. Yargı operasyonuyla Erdoğan'ın koluna kelepçe takıp AK Parti iktidarını alaşağı etmek istediler. Eş-Şebab paralel arasında bu bakımdan hiçbir fark yok. Her ikisi de batılı birtakım istihbarat örgütlerinin taşeronu. Aynı noktadan talimat alıyorlar. Somali'deki Eş-Şebab neyse paralel de odur."

Kaynak:Haber Kaynağı