AK Parti Çankırı 5. Olağan Kongresi

AK Parti Çankırı 5. Olağan Kongresi

Adalet Bakanı Bozdağ: (3)

ÇANKIRI (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Terör hala varlığını devam ettiriyor, bombalanmadık yer kalmadı. Bitti mi terör, bitmedi. Neden bitmedi, çünkü sadece güvenlikçi politikalarla dünyada terörü bitirmiş ikinci bir ülke yok, hiçbir ülke yok" dedi.

Bozdağ, Çankırı Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Çankırı 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 30 yılı aşkındır terörün Türkiye gündeminde olduğunu söyledi.

Kendisinin üniversite öğrencisi olduğu yıllarda merhum Başbakan Turgut Özal'ın, ''Dağda şu kadar terörist var'' diye açıklamalar yaptığını hatırlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Terör hala varlığını devam ettiriyor ve bombalanmadık yer kalmadı. Bitti mi terör?, bitmedi. Neden bitmedi?, çünkü sadece güvenlikçi politikalarla dünyada terörü bitirmiş bir ülke yok. Bakın Türkiye'de çözüm eksenli, birlik eksenli, barış eksenli, kardeşlik eksenli, 'Artık bu iş bitecek' diyen bir irade eksenli tartışma hiç yaşanmadı. Ne zaman ki AK Parti kuruldu, iktidara geldi. 'Biz bu işi çözeceğiz' diyen yiğit sesler yükseldi."

Bozdağ, terörün bitirilerek, silahların bırakıldığı, Türkiye'de kardeşlik ikliminin kalıcı olduğu ve barışın dili herkesin dili haline geldiği Türkiye'de, teröre harcanan kaynakların, yatırıma ve kalkınmaya harcanacağına işaret etti. 

Bunun için barış sürecine sahip çıkacaklarını dile getiren Bozdağ, ''Allah'ın izniyle bu sürecin üzerine yürüyoruz. Sağlıklı yürüyen bir süreç var. Bu sürece dönük pek çok provokatif hareket var. bütün bunları görerek yürüyoruz, milletimize inanarak, rabbimize inanarak bu yolda yürüyoruz. İnşallah, terörün bittiği bir Türkiye fotoğrafını bu kadrolar, Allah'ın izniyle size gösterecektir. Ben buna yürekten inanıyorum, samimiyetle söylüyorum. Türkiye, bu badireyi atlatacak, barışın dili Türkiye'nin her yerinde daimi bir dil olacaktır" şeklinde konuştu.

Bozdağ, içeriden ve dışarıdan çözüm sürecinin akim kalması için uğraşanlar olduğunu ve onları bildiklerini ifade etti.

Milletin duasıyla bunları aşarak bu meseleyi halledeceklerini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Diyorlar ki, 'Bu hükümet, ekonomiyi şaha kaldırdı, terör meselesini çözüm yoluna koydu, Alevi vatandaşlarıyla kucaklaştı ilk defa, onlardan özür dileyen adımlar attı. Onların derdinin derdi olduğunu söyledi, daha ciddi adımlar atacağını Türkiye kamuoyuna deklare etti. Eğer bunlar 4 yıl, hem de hiçbir seçimin olmadığı temiz 4 yıl iktidara gelirlerse o zaman Türkiye'yi bu sorunlardan da kurtarırlar, Türkiye daha güçlü hale gelir. Biz Türkiye'yi güdemeyiz' diyorlar. Onun için AK Parti'den kurtulmak lazım. Ve bakın dışarıdan, içeriden AK Parti'den kurtulma projesine kimleri dahil ettiler."

Bozdağ, bununla ilgili dün başkalarının olduğunu, şimdi din ve eğitim konularıyla ilgilendiğini herkesin bildiği bir kesimi bu projenin içerisine dahil etmek suretiyle "paralel taarruz" başlattıklarını savundu.

Bütün derdin, milletin iradesini olumsuz etkileyerek sandıktan Türkiye'nin hasımlarının mutlu olacağı bir sonuç çıkarmak olduğuna dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

"Çok net söylüyorum, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti tek başına iktidar olmadığı zaman kim çok sevinir biliyor musunuz?, kim daha fazla kutlama yapar, herhalde İsrail yapar, Netanyahu yapar. 'One minute' der, ey Tayyip Erdoğan 'One minute' der. Emin olun, Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen her çevre zil takıp oynar."

Bozdağ, kim ne yaparsa yapsın milletin sandıktaki iradesine operasyon yapılmasına izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Kongreye, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Alev Dedegil, AK Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ile İdris Şahin, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, delegeler ve partililer katıldı.

(Bitti)   

Kaynak:Haber Kaynağı